Vytýkací dopis-neomluvená absence

• (neregistrovaný)

14. 6. 2016 10:42

dobrý den, je možné předat zaměstnanci vytýkací dopis když má v měsíci "jen" 2,5 hodiny neomluvené absence s poukázáním na porušování zejména ust. § 38 odst. 1 písm. b) a ust. § 301 a možnost výpovědi dle § 52 písm. g) .. ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 6. 2016 11:05

pája

Re: vytýkací dopis-neomluvená absence
      písemné upozornění může zam-tel dát zam-ci kdykoliv za jakékoliv, i drobné, porušení jeho povinností, vyplývajících z pr.poměru, takže ANO.

• 14. 6. 2016 11:05

VH

Vytýkat a upozorňovat můžete, jak je libo, ale výpověď můžete dát až v případě, bude-li naplněna soustavnost. Ve všech případech se musí jednat o přibližně stejnou intenzitu = méně závažné porušování povinností.

• 14. 6. 2016 11:15

jo (neregistrovaný)

děkuji vám oběma, právě mně to přišlo "neadekvátní", když ve vytýkacím dopise je zároveň sdělení: Upozorňujeme vás, že výše specifikované chování představuje závažné porušení povinnosti zce,pro které je možné dát zci výpověď bez předchozího upozornění na tuto možnost. V daném případě vám vaše jednání prozatím vytýkáme.

Pravdou je, že je komponované na celodenní absence více než týden, tak nevím, zda tam toto upozornění mohu ponechat, když v tomto měsíci má absenci 2,5 hodiny ...:-( Můžete mi prosím ještě v tomto poradit, vím, že jste oba odborníci na ZP. Moc děkuji, jo

• 14. 6. 2016 11:30

jo (neregistrovaný)

omlouvám se a ruším dodatek dotazu, uvědomila jsem si, že měl v únoru 2016 I.vytýkací dopis také pro absence, tento je II. děkuji vám oběma za reakce a přeji pěkný den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).