Re: Zamestnání cizího státního příslušní
Děkuji moc,ale ještě jedna změna právě jsem volala na firmu,kde měl naposledy dohodu o provedení práce bez sociálního a zdravotního a s paní jsem domluvená,že mi pošle ukončenou dohodu k 14.6. a zápočtový list,tak tím pádem nepořebuji čestná prohlášení nebo radši pro sichr ano?Jenom se chci zeptat ohledně zdravotního pojištění pokud byl teď bez odvodů,tak se musí on přihlásit v ČR a my jako zaměstnavatel ho přihlásit?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 6. 2016 7:36
Prosím o pomoc jsme malá firma a poprvé zaměstnáváme cizince (poláka) na HPP.Samozřejmě musím ho nahlásit na Úřad práce,sociálku a zdravku.Mám od něj papíry,kde má pooslední dohodu o provedení práce k 31.12.2015 a doteď nikde nebyl nehlásil se na úřadu práce v Polsku,tak se jenom chci zeptat,když ho přihlásím k 15.6.2016 jestli od něj nepotřebuji nějaké čestné prohlášení,že nikde nepracoval?Děkuji moc za pomoc