Re: Zdravotní pojištění cizinců
souhlas, kde se neodvádí ZP a SP, tam není pojištění. Stačila by jim dohoda nad 10000 a už by platili a kartičky by měli. Madar nepotřebuje komerční pojištění, to je pro třetizemce, madar by se mohl přihlásit na VZP, ale sám. Nic za něho nedělejte. Je možnost ho tu pojistit např. z titulu bydliště...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 6. 2016 12:01
Dobrý den,
prosím o radu s následujícím problémem:
Na dohodu jsme zaměstnali 15 občanů Maďarska. Volala jsem na VZP a paní mi řekla, že je nemusíme přihlašovat, když nebudou mít vyšší mzdu jak 10.000 Kč. To neměli a mít ani nebudou, takže jsem je nikam nehlásila, ani na OSSZ. Nyní po mně tito Maďaři chtějí kartičky pojištěnce. Podle mě by si to měli vyřídit sami, mám pravdu? Musela bych je jinak přihlásit na VZP a vzhledem k tomu, že evidenční čísla pojštěnců jistě mají, ale neřekli mi je a ani o tom jistě neví, že něco takového už mají, mi zase na VZP nadají tak jako už dvakrát předtím... Nebo lze vyřídit kartičky za ně?
Děkuji za radu.