Re: registrace DPH
Můžete, ale ...
V případě kontrolního hlášení abyste si každodenně kontrolovala mailové zprávy a také spam. Protože doručení výzvy ke KH od FÚ se počítá od okamžiku, kdy FÚ zprávu na Váš mail odešle. Bez ohledu na to, kdy zprávu přijmete. Nebo i bez ohledu na to, zda třeba taková zpráva spadne do spamu a Vy si ji vůbec nepřečtete. A pokuty při zpoždění odpovědi na takovou výzvu jsou citelné.
Re: registrace DPH_elektronicky_není DS
>Jsem FO, potřebuji se dnes zaregistrovat k DPH.
>Bohužel se mi nedaří načíst certifikát a už jsem zoufalá.
>Datovou schránku nemám.
>
>Mám jinou možnost registrace?
Ano, máte
ZDPH
§ 101a Elektronická forma podání
(3) Podání uvedená v odstavcích 1 a 2 lze učinit elektronicky pouze datovou zprávou ve formátu a struktuře zveřejněné správcem daně
d) dodatečně potvrzenou za podmínek uvedených v daňovém řádu.
Tj. podáte přes EPO přihlášku k DPH elektronicky a do 5 dnů podáte na FÚ dodatečné potvrzení (vytištěný a podepsaný e-tiskopis, který se zobrazí na Daňovém portálu v okamžiku
elektronického odeslání podání bez podpisu). Tato možnost je pouze pro poplatníky, kteří nemají (nebo jejich zástupci nemají) zpřístupněnou datovou schránku.
Daňový řád
§ 71 odst. 3) Účinky podání má rovněž úkon učiněný vůči správci daně za použití datové zprávy bez uznávaného elektronického podpisu nebo za použití jiných přenosových technik, které je správce daně způsobilý přijmout, pokud je toto podání do 5 dnů ode dne, kdy došlo správci daně, potvrzeno nebo opakováno způsobem uvedeným v odstavci 1; tuto lhůtu nelze prodloužit ani navrátit v předešlý stav.
>Můžu ji donést zítra na FU osobně?
Přihlášku k registraci NE
Potvrzení o elektronické registraci / e-tiskopis / ANO
ZDPH
§ 101a Elektronická forma podání
(2) Pouze elektronicky lze podat
b) přihlášku k registraci nebo oznámení o změně registračních údajů; to neplatí pro identifikované osoby.
(4) Podání uvedené v odstavci 1 nebo 2, u kterého je povinnost učinit jej elektronicky a které není učiněno datovou zprávou ve formátu nebo struktuře zveřejněné správcem daně, je neúčinné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 6. 2016 18:26
Jsem FO, potřebuji se dnes zaregistrovat k DPH. Bohužel se mi nedaří načíst certifikát a už jsem zoufalá. Datovou schránku nemám.
Mám jinou možnost registrace?
Můžu ji donést zítra na FU osobně?
Děkuji za pomoc.