Re: 3x výzva k odstraněný pochybností
Včera jsem se spojila s daň. poradcem, příští týden se vydáme společně s majitelem i poradcem nahlížet do spisu a uvidíme, co se děje. Obraty rostou od počátku roku, ale bylo to dopředu loni hlášeno při obnově DPH registrace a vždy to píšu i do odpovědí na ty výzvy. Díky a pěkný den.
:-)
přesně tak. a někdy se taky doporučuje DP kvůli takovým kravinám, že je pak přijde 100x dráž, než když se poradí s průměrně inteligentní účetní. ale tady vlastně tazatel ani neví co se děje, evidentně daňový řád nezná, tak je to jediná účinná pomoc:-)
1234 - upřímně nevím, kde berete to, že daňový řád neznám, či jsem ho alespoň nečetla, ale upřímně, nemáme zatím chuť se pouštět do dlouhého a nikam nevedoucího boje v napadání vágnosti a opakujících se výzev....
Minulý měsíc jsem se ale od berušky dozvěděla, že tento můj klient je evidentně karuselář a že má poměrně nízké marže prodejů. Upřímně, jestli si ona umí vydělat měsíčně víc, tak sedí na špatné židli. A karuseláře si já představuji trošku jinak, ne společnost podnikající 19 let, ve stálém držení jednoho majitele.
>1234 - upřímně nevím, kde berete to, že daňový řád
>neznám, či jsem ho alespoň nečetla,
upřímně, např. z tohodle: "Nikdo se nikdy
>datovkou neozval zpět, jak je to uzavřené.... ".
kdybyste alespoň okrajově dř znala, tak víte, že výzvou je většinou zahájeno nějaké řízení. tady jde asi o POP (vy jste neupřesnila, o jaké výzvy jde). a to řízení musí být nějak ukončeno. u POPu většinou sdělením výsledků, plaťákem, nebo přechodem do kontroly. takže je evidentní, že žádné z těch tří řízení není uzavřené, takže ani nemůžete tvrdit, že jste měli vždy vše v pořádku.
a dle vašeho vyjádření mohlo jít i o výzvy §57, což se vás netýká. ale bůh suď, když info není přesné.
beruška určitě netvrdila, že je kolotočář kvůli malé marži, ale spíš má nějaké podezřelé dodavatele. ale to byste věděli, kdybyste nakoukli do spisu, jaké jsou dělány kroky (výzvy na dodavatele a odběratele, dožádání apod.)
BTW: nevím, proč se urážíte, když napíšu, že dř neznáte. já klidně potvrdím, že ani já ho neznám, i když mě jeho "znalost" celkem slušně živí. stejně tak každý soudný poradce si taky přizná, že ho dokonale nezná.
Tak obráceně, já se na počátku ptala, zda má někdo zkušenosti s cyklením výzev a že se mi to už zdá jako buzerace, když jsou stejně všechny faktury v kontrolním hlášení. Vy jste chtěla číslo výzvy, které jsem neposkytla.
Tak mi nepředsouvejte něco, co tam není.
A kopíruji výzvu, která se stále opakuje :
Shora uvedenému správci daně po přezkoumání přiznání k dani z přidané
hodnoty za měsíc xxx roku 2016, Vámi podaného dne xxxx, vznikly
pochybnosti o oprávněnosti uplatněného nároku na odpočet daně na vstupu
(vykázaného na ř. 40 daňového přiznání), a o pravdivosti údajů o
uskutečněných zdanitelných plněních (vykázaných na ř. 1 přiznání).
Vzhledem k tomu, že v tomto zdaňovacím období došlo ke změně Vaší
výsledné daňové povinnosti oproti hodnotám vykazovaným v předchozích zdaňovacích obdobích, má správce daně pochybnosti o tom, zda byla deklarovaná zdanitelná plnění skutečně přijata a zda nárok na odpočet daně byl uplatněn v souladu s § 72 a § 73 zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů (dále jen "zákon o DPH") a dále, zda skutečně došlo k uskutečnění zdanitelných plnění v deklarované hodnotě, neboť majetkové poměry a zázemí pro ekonomickou činnost se správci daně nepodařilo ověřit na základě místního šetření,
provedeného v sídle společnosti dne XXXXXX
Prokažte důvodnost aktuálního nárůstu přijatých zdanitelných plnění, dále prokažte, že nárok na odpočet daně byl uplatněn v souladu s § 72 a § 73 zákona o DPH.
Prokažte, co bylo v předmětném zdaňovacím období předmětem Vaší ekonomické činnosti. Uveďte o jakou činnost se jednalo, jaké jsou Vaše podnikatelské záměry.
Lenko, nemá cenu se rozčilovat, ničíte si svoje zdraví, lepší je, poskytnout jim, co chtějí a máte klid. Ano, setkala jsem se s tím také, nic nenaděláte, je lepší zaslat to, co požadují a máte klid. "Kombajn" je prostě kombajn a semele co může.... takže klid a nohy v teple... dejte si kafíčko a pohoda....:-))) přeju hezký den.
U nás probíhá POP k DPH několikrát do roka a nikdy nebylo ukončeno oficiálně nějakou listinou - když bylo vše v pořádku (zatím vždy), tak to skončilo tím že FÚ poslal nadměrný odpočet. Teď poprvé probíhá v měsíci kdy je povinnost, tak jsem zvědavá. Už ale nechtějí nic doplňovat, takže snad je vše v pořádku. A také jsme nikdy nedostali k POP písemnou výzvu, vždy vše probíhá po telefonu. Ale zatím si nemůžeme příliš stěžovat, i berušky se snaží zbytečně nezdržovat vratku a téměř vždy dostaneme v termínu. A také jsem nikdy nemusela kopírovat velké množství dokladů, vždy si nechají nejdřív poslat přehled DPH a podle toho požádají, co je zajímá. Posledně u jedné firmy chtěla DL do Německa. Když jsem řekla že jich je přes 20 (vozíme tam každý den), tak jich stačilo jen pár jako vzorek.
>U nás probíhá POP k DPH několikrát do roka a nikdy
>nebylo ukončeno oficiálně nějakou listinou - když bylo
>vše v pořádku (zatím vždy), tak to skončilo tím že FÚ
>poslal nadměrný odpočet.
nesmysl, pokud je zahájen POP, musí být ukončen. stačí se kouknout do dř.
A také jsme
>nikdy nedostali k POP písemnou výzvu, vždy vše probíhá po
>telefonu.
a jsme doma. prostě jste nikdy neměli POP! ale jenom MŠ. a to je sakra rozdíl.
Ale zatím si nemůžeme příliš stěžovat, i
>berušky se snaží zbytečně nezdržovat vratku a téměř vždy
>dostaneme v termínu.
to taky musíte, když není zahájen POP ani kontrola.
no a právě z takovýchto jpp vznikají fámy...
V příspěvcích tazatelky bylo
a) ... bylo to dopředu loni hlášeno při obnově DPH registrace ...
b) ... pochybnosti o oprávněnosti uplatněného nároku na odpočet daně na vstupu ...
Obnova registrace DPH + odpočet k DPH
Při tomto bych se neptala na zkušenosti ostatních, ale rovnou bych požádala o pomoc daňového poradce aby zjistil, co za tím je.
Protože co poplatník, to jiná situace.
>Tak obráceně, já se na počátku ptala, zda má někdo
>zkušenosti s cyklením výzev a že se mi to už zdá jako
>buzerace, když jsou stejně všechny faktury v kontrolním
>hlášení.
papír snese všechno. to že jsou fa v kh neznamená, že plnění skutečně proběhlo jak je deklarováno, a to asi chtějí prokázat.
Vy jste chtěla číslo výzvy, které jsem neposkytla.
to je mi celkem jedno že jste ho nenapsala, chtěla jsem vám pomoct, pokud by se jednalo opravdu o zbytečnou buzeraci
>Tak mi nepředsouvejte něco, co tam není.
já vám nepodsouvám, co nepíšete, naopak jsem citovala vaše:"Nikdo se nikdy datovkou neozval zpět, jak je to uzavřené....
". což by člověk znalý dř nenapsal, neb by mu bylo zřejmé, že když by byl POP ukončen, tak by o tom byl sepsán protokol nebo úřední záznam.
pěkný víkend
>když máme velkou vratku DPH tak beru jako samozřejmost, že do poznámek dám č. faktur a ty naskenuju a pošlu s DPH - baba na FU je spokojená, protože ona svému nadřízenému zdůvodní proč máme tak velké DPH - no je to všechno šaškárna............
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 6. 2016 14:39
Dobrý dne,
jdu pro radu. Jeden z mých klientů - spadá na menší FÚ Jihomoravského kraje má už 3. měsíc po sobě výzvu.
Každý měsíc platíme DPH, nikdy nebyl nadměrek.
Společnost je 19 stará. Všechny faktury jsou velké, plně se to zobrazuje do kontrolního hlášení.
výzvy kopírují, já už odpovědi na ně také - takže tam mám, že se činnost nemění, je stejná jako minulý měsíc a pak kopie těch cca 40 dokladů. Nikdo se nikdy datovkou neozval zpět, jak je to uzavřené....
Už jsem fakt naštvaná, protože mi to přijde jak buzerace.
Je nějaká obrana? Kopírovat doklady už se mi nechce.... vidím to jako ztrátu času.
díky za reakci