Dotaz - podpora při ošetřování dítěte

• (neregistrovaný)

15. 9. 2005 11:39

Hezký den,
    potřeboval bych nutně poradit (mzdová účetní onemocněla)....zaměstnanec je z důvodu péče o dítě mladší 10 let doma. Obdržel jsem Žádost o podporu při ošetřování dítěte mladšího 10 let. Jsme velká organizace a jelikož mzdám nerozumím, chci se zeptat, jak prakticky postupovat. Musím žádost posílat na sociálku či ne? Chápu, že dávky spočítám sám, vyplatím zaměstnanci ve mzdě a snížím si o to odvod sociálního pojištění. A pak je mi ještě divné, že lékař použil tiskopis z dob hooodně minulých (všude jsou pojmy MNV, JZD apod.). nevadí to?

Děkuji moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 9. 2005 11:41

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Dotaz - podpora při ošetřování dítět
      pokud jde o ženatého,vdaného zaměstnance má nárok na zaplacení jen 9 kal.dnů,ten 10 den povolené volno omluvené, vyplácíte po spočtení nároku vy, nikam neposílat

• 15. 9. 2005 11:53

Jiřka (neregistrovaný)

A ty tiskopisy se opravdu ještě někde používají. Protože je zřejmé, že o tom nic nevíte, nepočítejte to sám, nechte to účetní, buď Vaší nebo nějakém zástupu. Ta také zkontroluje, zda má formulář vyplněné všechno, co má mít vyplněné - jednak od lékaře, jednak od zaměstnance a také to, co tam doplňuje firma.

• 15. 9. 2005 11:56

mmm (neregistrovaný)

jo to jsem zapomněla, ty tiskopisy používají ještě pořád někteří lékaři, oni jsou šetřílci, když mají staré tak dokud...

• 15. 9. 2005 12:43

Robert85 (neregistrovaný)

Děkuji děkuji moc za rychlou odpověď. Jste super.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).