Re: DPN - neúspěšná kontrola
Já vím, že se Vám to může zdát jako výmluva, ale já to beru takto - fakt je ten, že pokud budu nemocná, tak to bude muset být důvod (na nemocenské jsem byla pouze v rizikovém těhotenství a věřte mi, že ne bezdůvodně - dodnes má moje malá nemalý handicap). A pokud tedy budu nemocná a usnu, tak se na mě fakt nikdo nedozvoní... Nestalo se mi to nikdy a doufám, že ani nestane, ale "nikdy neříkej nikdy". A teď jen má bujná představivost - někdo se naštve na zaměstnance, že je na nemocenské - zajde k němu (svědek může být konkurent ve firmě) a hodí mu do schránky, že tam byl a nikdo mu neotevřel - i kdyby to nebyla pravda, tak se může už zaměstnanec jen soudit... No, snad se to nikomu nestane - jen přemýšlím moc dopředu...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 6. 2016 7:39
Dobré ráno,
nevíte prosím někdo tuto informaci (nemůžu nikde v zákoně najít odpověď) - pokud je někdo v dočasné pracovní neschopnosti a přijde na něj kontrola a samozřejmě pokud se nedozvoní apod. Pak jistě následuje vysvětlení na OSSZ a pokud to neobhájí, tak co se stane? Jde jen o teorii, ale slyšela jsem diskuzi, že dojde k okamžitému ukončení DPN. Což já osobně si nemyslím, ale moc by mě zajímala skutečnost... Nebo dávají pokuty? nebo jak to vůbec probíhá?
Předem děkuji za diskuzi.