Dohoda o provední práce

• (neregistrovaný)

27. 6. 2016 15:33

dobrý den, nastupuji do práce od 1.9.2016. Jelikož pobírám ještě rodičovský příspěvek do 6.6.2017, byla jsem přemluvena na dohodu o PP. 10000 Hrubá mzda. Tudíž nebude se muset platit soc. zdravotní. Podepisuji prohlášení, takže daň bude 0 a budu nárokovat zvýhodnění na 2 děti tj. 2534 - tudíž by byla moje čistá mzda 12534Kč ?
    U ročního zúčtování si ale teda nebudu moct uplatnit nebo nárokovat za zbytek roku zvýhodnění na dítě, když moje hrubá mzda nepřekročila za rok 2016 tu částku 59400 Kč ?
    děkuji předem za informaci.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 6. 2016 17:33

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: dohoda o provední práce
      Ano, tento limit je rozhodující, takže za celý zbytek roku nebudete mít možnost DZV na děti uplatnit. A bylo by to víc než to, že nebudete platit pojistné,kdybyste měla stejnou mzdu hned od skončení rodičovské dovolené. Máte tu dohodu místo dosavadního p.p. ? Jestli jste se nechala přemluvit ,tak ztrácíte kromě DZV i jistotu zaměstnání, pojištění na nemocenské dávky a dobu a výdělky na budoucí důchod.

• 27. 6. 2016 17:55

romčaa (neregistrovaný)

děkuji, bude to moje nová práce a kolegyně mi naznačila, že by asi pro zaměstnavatele bylo výhodné mě vzít na na dohodu, já ale s tím moc nechci souhlasit, proto se tady ptám, jestli mám jít do smlouvy nebo dohody nad 10000, samozřejmě nechci dělat za 10000 kč, to by mi asi bylo doplaceno bokem. Minimálně chci mít tak 15000 hrubého, takže děkuji, budu se snažit , aby mi dal rovnou smlouvu.

• 27. 6. 2016 17:38

.. (neregistrovaný)

Nepřekročí ani když sečtete budoucí mzdu z PP + odměnu z dopp?

• 27. 6. 2016 17:46

.. (neregistrovaný)

Špatně jsem pochopila dotaz. Myslela jsem, že jen o prázdninách budete mít dopp a od září se vracite na pracovní poměr.
      Uplatnit si daňové zvýhodnění můžete od prvního měsíce, v ročním zúčtování dané se již vyplaceny bonus na děti nevrací. Pokud byste ale podala DP, tak byste bonus vrátit musela.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).