Re: špatně odvedená daň 4/2016
Možná by stálo za to bývalou zaměstnankyni upozornit, že na základě toho, že jste ji proplatila dovolenou o měsíc později, má povinnost si zpracovat a podat daňové přiznání za rok 2016
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 6. 2016 12:12
Prosím o radu. Po ukončení PP jsem proplácena zaměstnanci dovolenou. PP ukončen k 31.3.2016 a v 4/2016 proplacen 1 den dovolené. Až nyní jsem si všimla, že se zaměstnanci strhla zálohová daň bez uplatnění slevy na dani a odvedla jsem 195 Kč na zálohovou daň. V dubnu již byla zaměstnána u jiného zaměstnavatele. Předpokládám, že jsem ji měla dát srážkovou daň a tato by činila 140,- Kč. Vůbec si nevím rady, jak to opravit. Mám v červnu opravit zálohovou daň na srážkovou daň a poslat rozdíl zaměstnanci? Stejně tak odvést v 6/2016 srážkovou daň ve výši 140,- Kč na účet FÚ a o zálohovou daň 195 Kč odeslat méně na zálohovou daň za měsíc 6/2016? Děkuji za odpověď.