Úřad práce

• (neregistrovaný)

29. 6. 2016 15:43

Dobrý den,prosím o radu. Mám 2 malé děti, 3 a 5 roků.Odešla jsem do zaměstnání z úřadu práce. Nyní po 11 měsících jsem podala výpověď, z důvodu péče o děti, manžel musel změnit zaměstnání a já pracuji na směny / i v noci/ a neměl kdo se postarat o děti. Budu mít nárok na podporu v nezaměstnanosti, než si najdu jinou práci s normální pracovní dobou? Nebo musím mít odpracováno 1 rok /nehledě na děti/. Děkuji Katka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 6. 2016 15:52

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: úřad práce
      V posledních 2 letech byste měla nasčítat alespoň 12 měsíců pojištěného zaměstnání. Výpověď z důvodu péče o děti ze zaměstnání s nočním provozem by mělo být hodnoceno jako závažný důvodo, který Vás vedl k podání výpovědi a hm.zabezpečení by nemělo být kráceno.Také záleží na tom, zda jste před zaměstnáním
      vyčerpala tzv.podpůrčí dobu na ÚP, pak by měla být splněna podmínka nejdříve po 3 nebo 6 měsících (najdete v zákoně o zaměstnanosti přesně) pojištěného zaměstnání, aby mohla buď podpora pokračovat nebo aby byla počítána znova.
      Bude však vypočítána z posledního (tohoto) čistého příjmu součas.zaměstnání.

• 30. 6. 2016 7:59

Líba (neregistrovaný)

Re: úřad práce
      Jestliže jste teď dala výpověď, tak podmínku 12 měsíců budete mít do konce výpovědní doby splněnou. Jestli to je míněno tak, že zaměstnání končí po 11 měsících, tak nevadí, protože není-li splněna podmínka předchozím zaměstnáním, lze tuto podmínku splnit i započtením náhradní doby zaměstnání, což je ve vašem případě péče o dítě do 4 let.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).