Re: insolvence
Mzdová účetní 5/2014 - dobrý článek.
http://docplayer.cz/1561598-Insolvence-zamestnance-a-povinnosti-s-ni-spojene-insolvence-zamestnance-a-povinnosti-s-ni-spojene.html
A zkuste apelovat na tvůrce mzdového sw, aby Vám zapracoval aplikaci pro automatickou kontrolu ISIR.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 6. 2016 8:10
Dobrý den,
prosím, mám otázku. Do dat.schránky mi přišlo Usnesení o schválení oddlužení spl.kalendářem, aniž by mi zam.ec cokoliv oznámil.Vím,že to není jeho povinnost.Jelikož nemáme napojení na insolv.rejstřík, nejsem schopna každý měsíc projet všechny zaměstnance,zda někdo požádal o insolvenci.Tento zaměstnanec žádné exekuce doposud neměl,takže mě nenapadlo ho zkontrolovat. Správně jsme měli od schválení zahájení insolv.řízení začít srážet ze mzdy a deponovat (před půl rokem). Máte někdo zkušenost, zda insolv.správce bude žádat o depon.částky? Jak mohu s touto situací nyní naložit?Navíc byl zam.ec skoro celý měsíc v neschopnosti,takže mu nebude stačit tento měsíc na srážku a teprve nyní pošlu na ossz,aby sráželi z nemoci, která už trvá delší dobu a dosud se nesráželo.Doposud mi zam.nci vždy nahlásili,že toto řeší a nebyl problém,vše jsem si pohlídala,ale toto mi uteklo. Poradí někdo? Děkuji..