Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 7. 2016 21:23
zakládám eshop se zbožím -dovoz z Číny. Jedná se o bižutérii, pánské a dámské peněženky,hodinky, oblečky a vodítka pro pejsky a hlavně drobné pomocníky pro domácnost - struhadla, chrániče prstů, kráječ bynánů, vykrajovač paprik atd. Tyto výrobky jsou většinou z potravinářského platu, u kráječů zeleniny i s nerez plátkem.
Zajímalo by mě, zda tyto výrobky maji mít certifikáty, nebo nějaké jiné
doklady, abych je mohla prodávat v ČR. Potřebné jsem hledala na European Comision/ Market Acess Databáze, kde prý mám vybrat zemi-Čínu a dostanu obecné informace o přístupu na trh. A pokud přidám kód výrobku, získám dovozní požadavky pro ten konkrétní výrobek nebo produkt. Vše jsem si přečetla. Došla až k tomu, že zboží je rozděleno do částí - SECTIO ve kterých je popsáno o jaké se jedná. Do vyhledavače jsem vložila Clocks Watches - hodinky, dala vyhledat a dostala jsem Chapter/ kapitola 91. Ale toto není kód mnou požadovaného zboží . Prostě kódy jsem nenašla a s kapitolou 91 nevím co dál a k čemu je dobrá. Budu moc ráda, pokud mi někdo poradí jak postupovat v hledání dál, abych zjistila potřebný kód ke zboží a nebo mi někdo poradil zda to zboží které uvádím, že mám zájem prodávat musí mít certifikát.
Eschop patří firmě s.r.o.