PÚ+EXE+návrh na odlužení

• (neregistrovaný)

4. 7. 2016 6:46

Dobrý den,
    potřebovala bych zkonzultovat výše uvedený problém.
    Pracovní úraz se stal v prosinci 2015.
    V dubnu 2016 byl na zam. doručen EXE příkaz, zatím nenabyl právní moc -deponujeme.
    V červnu bylo povoleno odlužení. Zatím nemá splátkový kalendář. Exekuci stále deponujeme a čekáme na výsledek.
    27.6.2016 nám Kooperativa poslala oznámení, že z důvodu exekuce neprovede výplatu ušlého výdělku. Peníze nám pošle na účet.
    Můj dotaz: já tedy připočtu částku z Koop. k čisté mzdě a po odečtení ZNČ, vypočtu výši částky na exekuci a budu ji nadále deponovat? Peníze za ušlý výdělek vyplatíme zaměstnanci?
    Čistá mzda je 26 224 + Koop 9 541 - je svobodný, nepřednostní ex.
    Vychází mi, že odešlu 23 408,- Kč. Zbytek 2816.- Kč vyplatím přes pásku zaměstnanci.
    Mám to prosím správně? Mohu to tak provést?
    Děkuji moc za případné rady a pomoc. Hezký den El.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 7. 2016 10:02

IvaP (neregistrovaný)

Re: PracÚ+EXE+návrh na ins.-nikdo neví??
      Náhrada za úraz je zabavitelná, nezabavitelnou je pouze plnění pojišťovny v případě majetkové škody (např. škoda na nemovitosti, kde je nutné ji použít na uvedení nemovitosti do původního stavu). Měla byste tuto částku deponovat.

• 4. 7. 2016 10:30

Anka1 (neregistrovaný)

deponování
      Dobrý den, omlouvám se, že neporadím, ale prosím Vás o to, jakým způsobem prakticky se provádí "Deponování" na exekuci. Máme zam-ce, který má dle zápočtového listu exekuce, ještě nám nic nepřišlo od exekutora, ale na základě záp.listu už mám spočítat částku, která by se měla srážet a "deponovat" a já nevím, jak mám postupovat. To si na to ve firmě máme zřídit účet?
      Děkuji moc předem, jestli mi v tom můžete poradit:)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).