Re: nárok na řádnou dovolenou
Protože se doba čerpání mateřské dovolené považuje za výkon práce, náleží vám za tyto dny i dovolená. Aby bylo možné spočítat nárok v roce 2015 a 2016, musí se znát přesná data nástupu na MD v roce 2015 a ukončení MD v roce 2016. Dále jestli jste si požádala o čerpání ihned po skončení MD v roce 2016 a nyní jenom chcete zkontrolovat nárok a nebo zda jste o čerpání ihned po skončení letošní MD nepožádala a čerpat budete až po skončení čerpání RD.
Za rok 2015 nárok na 1/12 a za rok 2016 celoroční nárok. MD vám skončila až v červnu, takže ve výplatě za červen dostanete zaplacených 19 dnů a zbytek v červencové. Nenapsala jste, jaký je váš roční nárok.
Když byl nástup 23.11.2015, tak podle lhůtníku by měl být poslední den 5.6.2016 (je přestupný rok). Jestli je celoroční nárok 20 dnů, tak za rok 2015 by byl nárok na 1,5 dne a v roce 2016 na 20 dnů, tak že čerpání dovolené by mělo být od 6.6.2016 do 7.7.2016. V červenci ještě zaplaceny 2 dny svátku, jestli jsem dobře počítala..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 7. 2016 18:08
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli mám nárok na dovolenou a v jaké výši, když jsem v listopadu ukončila rodičovskou dovolenou a hned nastoupila na druhou mateřskou dovolenou (stále zaměstnaná). A v květnu jsem ukončovala MD. Na kolik dní jsem měla nárok?