Re: Storno přijaté faktury
Dobrý den, předpokládám, že ještě nemáte podané přiznání za červen? Jedná se o daňovou evidence, ne podvojné...? V takovém případě, kdy nedostanu dobropis, ale jen dopis, že mám starou fakturu vyhodit a vyměnit za novou, ten dopis přicvaknu k původní faktuře, původní fakturu nechám na svém místě, ale smažu z počítače a udělám si poznámku, že mezera v číselné řadě vznikla na základě výměny faktury viz. dopis... Novou fa zaúčtuji podle data, jak jsem zvyklá. Při případné kontrole, kdy by mi někdo vytkl, že mi chybí přijatá faktura s číslem xy se podívám fyzicky na číslo xy a tam uvidím ten dopis a dojde mi, proč tam je mezera v PC...
Pěkný den. Š.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 7. 2016 14:19
Dobrý den! Prosím o radu, jak správně účetně vystornovat fakturu.
15.6.16 nám přišla faktura na opravu auta. Nyní 7.7.16 nám přišla nová faktura na jinou částku s novým číslem a s datem o 3 týdny později s vysvětlením, že původní byla špatně zkalkulována.
Mohli byste mi prosím poradit, jak to správně účetně provést? Starou fakturu vyhodit nemůžu, protože mám několik faktur po ní již zaúčtovaných.
Děkuji