Tankování v zahraničí

• (neregistrovaný)

7. 7. 2016 14:35

Zdravím, chtěla bych požádat o radu. Přistáli mi na stole na zaúčtování do pokladny tankovací lístky ze zahraničí (jezdíme tam minimálně 1x za x let) v eurech, hrazeno soukr. kartou a nemám cesťák nic, jen info jakým autem se jelo. Jak mám zaúčtovat? Zjistit si aktuální kurz a k tomu převést? Nebo doklady vrátit pokud není cesťák? Je to za cca tři dny.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 7. 2016 14:50

v.e.n.d.y.

Re: Tankování v zahraničí
      Vystavit příkaz ke služební cestě je povinností organizace, musí v něm určit podmínky cesty, zaměstnanec má ze zákona nárok na stravné a úhradu dalších nákladů na cestu. Pokud se s firmou výslovně nedohodne, máte povinnost ho vybavit i zálohou v cizí měně. Paragony za tankování patří do knihy jízd a na základě cestovního příkazu jsou pak dańově uznatelným nákladem firmy. Zaměstnanci je proplatíte pokladnou, jako by je kupoval za hotové.

• 8. 7. 2016 8:24

Janička (neregistrovaný)

jde o to že to byla cesta šéfové a ta chce proplatit jen tankování? pokud je rozepsáno v knize jízd, je možné to nechat pouze tankovací doklady s poznámkou viz.kniha jízd? Převádět mám do nákladu dle aktuálního kurzu čnb k určitým datumům?

• 8. 7. 2016 14:46

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Chybí základní info. Vozidlo zařazené v obchodním majetku společnosti x soukromé vozidlo "zaměstnance"

• 8. 7. 2016 17:36

Janička (neregistrovaný)

Firemní vozidlo - veškeré cesty jsou zaznamenány v knize jízd.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).