Nemocenská a odměna prosím...

• (neregistrovaný)

8. 7. 2016 6:55

Dobrý den,

prosím o odpověď. Máme zaměstnance, který je už druhý měsíc na nemocenské. Měl autonehodu. Je již v domácím léčení, ale stále v prac. neschopnosti, avšak už vyřizuje z domu nějaké telefony. Za to mu chce vedení dát odměnu. Lze to? I když je celý měsíc pořád v neschopnosti?

Děkuji moc za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 7. 2016 6:59

all (neregistrovaný)

Re: nemocenská a odměna prosím...
      No když dáváte odměny za braní telefonu - nevím co by tomu mělo bránit.

• 8. 7. 2016 10:01

xJ (neregistrovaný)

dovedu si představit, že zaměstnavatel je rád, když zaměstnanec něco po telefonu vyřídí s klientem nebo zákazníkem, aby mu nevznikla případně nějaká škoda a pod., jenom ten měsíc, kdy dostane odměnu nebude ve vyloučených dobách, možná by bylo lepší dát tu odměnu až v měsíci, kdy bude v práci

• 8. 7. 2016 12:06

all (neregistrovaný)

Tak představit si to také umím, ale za celou praxi jsem se s tím, ani u kolegů a kolegyň, nesetkala. Spíše při nemoci spoustu věcí dělají i doma a při rozdělování odměn dostanou míň, protože přece marodili.
      Tož tak moje zkušenost.

• 8. 7. 2016 12:19

xJ (neregistrovaný)

alespoň je vidět, že ještě existují slušní zaměstnavatelé, kteří si váží práce svých zaměstnanců a to je dobře, ale vaše věta" No když dáváte odměny za braní telefonu" mi přišla spíš jako ironický odsudek

• 8. 7. 2016 13:00

all (neregistrovaný)

Ano,mohlo to tak vyznít, ale nebylo to tak myšleno. Teď b mě spíše zajímalo, zda je to "normální, řadový" zaměstnanec, nebo nějaký pracovník v "řídící funkci", protože tohle by opravdu byla bílá vrána mezi zaměstnavateli, protože tohle myslím, běžně nepraktikují ani ti celkem slušní zaměstnavatelé. Ale pokud ano - tak klobouk dolů. Je vidět, že když se objeví něco, co by celkem mělo být samozřejmostí, jsem za léta praxe už tak podezřívavá, že mi to nepřijde ani možné. Hezký den všem

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).