Re: Srážková daň a DPP, DPČ + další pomě
Ano, z vaší strany je všechno v pořádku. Zaměstnanec si musí ohlídat, aby prohlášení nepodepsal ještě někde jinde.
Re: Srážková daň a DPP, DPČ + další pomě
Dobrý den,
opět někdo rozvrátil moji jistotu a tvrdí mi, že je to tak, že tam kde má zaměstnanec hlavní pracovní poměr, tak mu do výplaty automaticky dávají odečitatelnou položku...
To přece tak nefunguje ne? Mám za to, že prohlášení může zaměstnanec podepsat, u kterého zaměstnavatele chce, i když má 1 hl. pr. poměr, 1DPP (u jednoho) a 1 DPP (u druhého).
Naše firma je ta, u které má DPP a podepsáno prohlášení a pořád mi někdo tvrdí, že musím srážkovou daň odvádět... Už pomalu nevím, kde je pravda - můžete mi ještě ujasnit situaci?
Velmi děkuji!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 7. 2016 8:41
Dobrý den, prosím o radu ohledně DPP. Nejsem mzdová účetní, ale je to teď na mě, tak si chci jen ověřit, že postupuji dobře..
Máme zaměstnance od května na DPP, HM je 10 000,- každý měsíc, co jsem si načetla, tak neodvádím SaZp, ale srážkovou daň 15 % (nutnost registrovat se na FÚ). Ale zaměstnanec u nás podepsal prohlášení, tudíž mu sleva pokryje daň a já tedy nic neodvádím ani jsem se neregistrovala na FÚ jako plátce srážkové daně.
Je tento postup správný? Hraje nějakou roli to, že má zaměstnanec ještě mimo nás hl. prac. poměr a ještě jednu dohodu? Prohlášení má podespáno pouze u nás.
Moc děkuji za odpověď, teď jsem totiž znervozněla, že jsem vůči fú udělala něco špatně, když mi oznámil, že má další zaměstnání, i když bez prohlášení.
Kateřina