Re: návrat po RD
Těžko říci, zda současný personalista opravdu obsadil Vaše místo. Může mít náplň práce rozšířenou o další činnosti či kumulovanou - a pak už by se nejednalo o "Vaše" místo.
Zaměstnavatel zrušil pracovní pozici "asistentka pro lidské zdroje" ?
Pokud ano, tak je možné uvažovat o ukončení pracovního poměru s odstupným podle § 67 Zákoníku práce.
Jako že pán nesmí vyjádřit svůj názor ? A odpovězeno vám bylo.
Nehledě na to, že právě tohle může být příčinou toho, že vás na to místo už zaměstnavatel nechce zařadit. Že jste za tolik let z toho vypadla a nemá záruku v tom, že jste si doma dostudovala, abyste mohla od začátku plně vykonávat svou předchozí funkci. Ono je těžké na tak důležité místo zařadit někoho, o kom nevím, zda po tolika letech problematice rozumí a navíc, když je předpoklad, že může také často bývat s dětmi doma. To je docela blbá kombinace. Ono to není jednoduché ani na straně vaší, ale ani na straně zaměstnavatele.
>>>Já bych vás jako personalistu teda nechtěl. Protože
>>>tohle přece jako personalista máte vědět.
.
>>Byla jsem 6 let doma, to z celé problematiky
>>vypadnete
>>raz dva, navíc se ZP měnil. Potřebovala jsem se
>>ujistit ve svém názoru. Pokud nechcete poradit, tak
>>se
>>laskavě nenamáhejte s reakcí na dotaz.
>
>Jako že pán nesmí vyjádřit svůj názor ? A odpovězeno
>vám bylo.
>Nehledě na to, že právě tohle může být příčinou toho,
>že vás na to místo už zaměstnavatel nechce zařadit. Že
>jste za tolik let z toho vypadla a nemá záruku v tom,
>že jste si doma dostudovala, abyste mohla od začátku
>plně vykonávat svou předchozí funkci. Ono je těžké na
>tak důležité místo zařadit někoho, o kom nevím, zda po
>tolika letech problematice rozumí a navíc, když je
>předpoklad, že může také často bývat s dětmi doma. To je
>docela blbá kombinace. Ono to není jednoduché ani na
>straně vaší, ale ani na straně zaměstnavatele.
Po upřesnění informací od tazatelky by to mohla být i výpověď podle § 52 f) ZP
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 7. 2016 22:52
Dobrý den, jsem zaměstnaná ve firmě od 1.2.2007 jako asistentka lidských zdrojů (personalista). 1.2.2010 jsem nastoupila na MD s prvním dítětem, na MD navázala RD, která skončila 5.2.2013, od 6.2.2013 jsem byla nemocenské kvůli rizikovému těhotenství, druhé dítě se narodilo 9.7.2013, na mateřskou jsem nastoupila 14.6.2013 a RD mi pak začala 27.12.2013 a trvá do 9.7.2016. Nyní se 11.7. vracím do práce, ale místo personalisty je obsazené a zaměstnavatel se mnou na tuto pozici nepočítá, nabízí mi jinou práci a já bych chtěla vědět, zda tuto jinou pozici musím přijmout nebo jestli mě zaměstnavatel musí vzít zpět jako personalistu. A v případě rozvázání pracovního poměru mám nárok na odstupné? Děkuji za odpověď.