Student - neudělal maturitu

• (neregistrovaný)

11. 7. 2016 12:13

Dobrý den, mám prosbičku. Nastoupila k nám na brigádu slečna, která neudělala maturitu a bude dělat v září reparát. Podle mého názoru je stále studentka a na úřad práce se hlásit nemusí, ale nechci jí poradit špatně. Můžete mi to prosím někdo potvrdit? Popř. vyvrátit? U nás bude mít dohodou o provedení práce. Mám po ní požadovat potvrzení o studiu? Paní mi dodala potvrzení vydaná na začátku loňského školního roku, což asi není to pravé. Děkuji moc za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 7. 2016 12:48

Líba (neregistrovaný)

Re: Student - neudělal maturitu
      Jestliže je na DPP, tak potvrzení o studiu nepotřebujete. Na ÚP se přihlásit může, ale nemusí. Stačí v září.

• 11. 7. 2016 13:01

Kara (neregistrovaný)

Práva a povinnosti studenta se jí zachovávají do 31.8., pokud jí bylo školou povoleno opakování nebo odklad maturity na podzim a pokud nebude mít po celý prázdninový měsíc pojištěný příjem.
      Takže jestli u vás bude mít DPP do 10ti tisíc anebo sice pojištěný příjem, ale ne celý měsíc, tak je studentkou do 31.8., ale musí Vám doložit to povolení o opakování.

• 11. 7. 2016 13:14

xy5

Píšete o slečně na "brigádě", ale zároveň píšete o paní, která dodala potvrzení. Nemotáte dohromady slevu na studenta a paní může být její matka, která uplatňuje daň. zvýhodnění na dítě? Jiné vysvětlení nemám proto, že jednou píšete o slečně a pak o paní. Pokud je to jinak, pište příště dotaz srozumitelněji, dá se vysvětlit všelijak....

• 11. 7. 2016 13:55

Zdeni (neregistrovaný)

Ne to jsem jenom špatně napsala, potvrzení mi donesla její matka. Proto jsem napsala paní.

Děkuji moc za rady a ještě jednou se omlouvám, že jsem to nenapsala srozumitěji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).