KH výzva - mail vs. dat.schránka

• (neregistrovaný)

11. 7. 2016 15:17

Pokud už zde tato situace je, omlouvám se, ale zatím jsem na ni nenarazila. Jsem účetní v jedné obchodní s.r.o. a mám na finančáku plnou moc na mou osobu - BĚŽNOU, obecnou - plnou moc z roku 2009, aby se se mnou vůbec bavili. Dnes mi volá správkyně, prý aby mě nedostala do průšvihu, kdybych byla na dovolené, že mi bude posílat výzvu do mailu. PROČ do mailu? prý proto, že tam mám tuto obecnou plnou moc, na ní telefon a E-MAIL. Ona prý musí jít se podívat (asi kvůli daňovým poradcům a jiným) jestli někdo nemá plnou moc, a pokud ano, tak to prý musí poslat na tam uvedené údaje - což je v mém případě mail. Ač jsem účetní a nikoliv daňař apod. TAKŽE děvčata - účetní ve firmách, pokud máte na finančáku jakoukoliv nespecifickou plnou moc, a je tam uvedený mail, tak bacha na to. VÝZVY se vám posypou na mail (nebo mohou sypat, jak ostatní finančáky si netroufám předjímat). Doporučení - předělat plnou moc a vyloučit z ní kontrolní hlášení s tím, že KH výhradně do datové schránky společnosti.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).