Re: Ukončení PP ve zkušební lhůtě+nescho
Podle mne skončil PP 8.7.2016. Jenom byste si měli být jistí, že v případném soudním sporu dokážete, že jste mu zrušení předali před vystavením PN, tedy svědci, případně zda byla uvedena hodina na dokladech o zrušení PP a pod., potvrzení o zaměstnání jste předali kdy?
Když donesl neschopenku? Nárok na náhradu mzdy žádný není až případně na nemocenské dávky od 15-tého dne PN, pokud se do té doby neuzdraví.
Dobrý den,
placenou neschopenku nebude mít od zaměstnavatele, to je jasné, jo a jak už jsem psala, neschopenka byla lékařem vystavená až 11.7.2016 na nemoc od 8.7.2016, takže tady je jasné, že dříve dostal ukončení PP než byla neschopenka.
Děkuji vám
8.7. už měl polovinu směny odpracovanou, když mu předali zrušení a pak teprve odešel k lékaři (předání zrušení proběhlo v pátek a až v pondělí šel k lékaři). Logicky - lékař vystavil neschopenku až 11.7. s tím, že je práce neschopný od 8.7. a oni mají na zrušení datum převzetí 8.7. (anebo podepsané svědky o tom předání 8.7.), tak je přece jasné, že nejprve muselo dojít k předání toho zrušení a teprve poté on šel k doktorovi, který ho uznal práce neschopným zpětně od 8.7.
Připomíná ti to docela čerstvý případ, kdy jedna nejmenovaná televize předala výpověd své pracovnici. Nějakou dobu na to daná pracovnice zjistila, že byla v okamžiku předání těhotná (těžko říci, kolik hodin) a že jí zaměstnavatel vůbec neměl co výpověď předávat.
Moje poznámka byla spíš k tomu, že v tomto státu si nemůžeme být ničím jisti. Kdo ví, s čím zaměstnanec ještě přijde. A jak případný spor soud rozhodne.
>
>>>>>Podle mne skončil PP 8.7.2016. Jenom byste si měli
>>>>>být
>>>>>jistí, že v případném soudním sporu dokážete, že jste
>>>>>mu zrušení předali před vystavením PN, tedy svědci,
>>>>>případně zda byla uvedena hodina na dokladech o
>>>>>zrušení
>>>>>PP a pod., potvrzení o zaměstnání jste předali kdy?
>>>>>Když donesl neschopenku? Nárok na náhradu mzdy žádný
>>>>>není až případně na nemocenské dávky od 15-tého dne
>>>>>PN, pokud se do té doby neuzdraví.
>>>>
>>>>Dobrý den,
>>>>placenou neschopenku nebude mít od zaměstnavatele, to
>>>>je jasné, jo a jak už jsem psala, neschopenka byla
>>>>lékařem vystavená až 11.7.2016 na nemoc od 8.7.2016,
>>>>takže tady je jasné, že dříve dostal ukončení PP než
>>>>byla
>>>>neschopenka.
>>>>Děkuji vám
>>>
>>>V ZP se nemluví o neschopence, ale o pracovní
>>>neschopnosti. A lékař může rozhodnout, že pracovní
>>>neschopnost vznikla již dříve.
>>>Pozor na to.
>
>
>Připomíná ti to docela čerstvý případ, kdy jedna
>nejmenovaná televize předala výpověd své pracovnici.
>Nějakou dobu na to daná pracovnice zjistila, že byla v
>okamžiku předání těhotná (těžko říci, kolik hodin) a že jí
>zaměstnavatel vůbec neměl co výpověď předávat.
>
>Moje poznámka byla spíš k tomu, že v tomto státu si
>nemůžeme být ničím jisti. Kdo ví, s čím zaměstnanec
>ještě přijde. A jak případný spor soud rozhodne.
>
V případě té dámy rozhoduje faktický stav, pozoruhodné je spíše to, že prohlásila, že výpověď se anulovala. Asi neví, že existuje něco jako soud.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 7. 2016 17:26
Dobrý den,
jak, prosím, bude postupovat zaměstnavatel s neschopenkou, když ukončil zaměstnanci PP k 8.7.2016 ve zkušební lhůtě a 8.7. zaměstnanec odešel domů v polovině směny. Druhý den donesl neschopenku od 8.7. vystavenou od lékaře 11.7.
Moc děkuji za pomoc