Zaměstnanec v restauraci

  • (neregistrovaný)

    13. 7. 2016 7:41

    Dobrý den, prosím kdo mi poradí. Když je někdo zaměstnaný v restauraci, kolik musí mít mezi směnama volno a kolik hodin denně může oddělat. Otvírací doba je 9 - 5 hodin. Takže otvíračka velká. Nemůže přece dělat jeden den celý, druhý den volno a tak pořád dokola, že ne?
    Moc děkuji za odpověď.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 7. 2016 7:59

      jasná. (neregistrovaný)

      Re: Zaměstnanec v restauraci
      § 90
      (1) Zaměstnavatel je povinen rozvrhnout pracovní dobu tak, aby zaměstnanec měl mezi koncem jedné směny a začátkem následující směny nepřetržitý odpočinek po dobu alespoň 11 hodin, zaměstnanec mladší 18 let po dobu alespoň 12 hodin během 24 hodin po sobě jdoucích.

      § 92
      (1) Zaměstnavatel je povinen rozvrhnout pracovní dobu tak, aby zaměstnanec měl nepřetržitý odpočinek v týdnu v trvání alespoň 35 hodin. Nepřetržitý odpočinek v týdnu nesmí činit u mladistvého zaměstnance méně než 48 hodin.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).