Re: Přenesená daňová povinnost
správně určitě ne, podle informací GFR, píšou, že kombinovat se to nedá, lze jen určit co je hlavní a vedlejší služba
Je-li např. služba hlavní stavební prací zatříděnou v kodu 41 až 43. režim se uplatní na celek i na služby, které jsou její součástí a které by jinak do režimu nespadalay, protože do kodu nepatří.....naopak pokud je poskytnuto plnění, kde hlavní je služba, která nespadá do kodu 41 a 43, není tak v režimu přenesení, neuplatní se tento režim ani na žádnou ze souvisejících poskytnutých služeb...takhle je to napsané cca v tom článku od GFŘ
souhlasím s Váma taky mi přijde, že roční kontrola nebo revize je ta hlavní a oprava by měla být brána jako vedlejší, něco jiného by bylo kdyby vystavit každé plnění zvlášt
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 7. 2016 8:14
Dobrý den,
už nevím jak to vysvětlit a zda mám vůbec pravdu. Faktura na roční kontrolu plynového kotle + oprava kotle vč. materiálu. Faktura bude v režimu přenesené daňové povinnosti či s 21% DPH?
Určitě je špatně to, že mi vystavili fakturu půlka v režimu a půlka s DPH. Ale otázkou teda je jak to má být vystaveno? Mám se řidit tím, že faktura ročního plynového kotle byla ta hlavní služba a oprava jako vedlejší tím pádem vše s 21% a nebo že oprava spadá do režimu, tak celá faktura bude v režimu? Můžete mi poradit někdo, kdo se s tím setkává často?