Sleva na dítě

• (neregistrovaný)

19. 7. 2016 9:27

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak je to se slevou na dítě, když jsem zaměstnaná na hlavní pracovní poměr a mám podnikání jako vedlejší zdroj příjmů uplatňuji výdaje paušálem. Můžu si slevu na dítě uplatnit z hlavního pracovního poměru a vedlejší živnost na to nebude mít vliv? Vím že pokud uplatňuji výdaje paušálem mám nárok pouze na slevu na poplatníka a jiné slevy už ne. Jak to bude vypadat v daňovém přiznání když se tam bude paušát a sleva na dítě? Nebude mít správce daně námitky? Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 7. 2016 9:57

Líba (neregistrovaný)

Re: Sleva na dítě
      Musíte porovnat základ daně ze zaměstnání se základem z podnikání podle § 35ca. Jestli je větší ze zaměstnání, tak daňové zvýhodnění uplatnit můžete.

• 19. 7. 2016 10:16

Katka 147 (neregistrovaný)

Takže je lepší během roku slevu na dítě na hlavní pracovní poměr neuplatňovat v zaměstnání a počkat, až na podání daňového přiznání jak mi to vyjde a slevu uplatnit v případě, že základ daně ze zaměstnání bude vyšší než z podnikání.

• 19. 7. 2016 10:20

Líba (neregistrovaný)

Záleží na situaci. Pokud si v zaměstnání během roku uplatníte, může se stát, že to potom v daňovém přiznání budete vracet.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).