Nic speciálního potřeba není. Při vstupu do čr je nutné počítat s celními poplatky a spotřební daní. Dovážím takto zboží z USA - oblečení a pro přepravu používám UPS. Je nejrychlejší, můj dodavatel má navíc s UPS smlouvu takže platím cca jen 50% cenu přepravy oproti standardnímu ceníku. U nejrychlejšího tarifu může být zboží v čr již za 3 -4 dny.
Ano spotřební daň :D ještě doplním, že pokud je zásilka do 150 EUR tak nic víc při vstupu nebudete platit, pokud je vyšší tak se vyměří poplatky. Do ceny zboží se započítává i cena za přepravu z USA. Už se mě ale stalo, že cena zboží i s přepravou byla vyšší a přesto nebylo clo ani daň vyměřena. Je to asi podle toho jak se zrovna komu chce pracovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
2. 11. 2012 12:54
Dobrý deň, mohli by ste mi prosím vás poradiť, čo všetko je nutné podniknúť pokiaľ by som chcel dovážať určitý typ produktu z USA a distribuovať ho v ČR. Taktiež by ma zaujímalo aký by bol najvhodnejší (overený) spôsob dopravy z USA tohto produktu (cena jedného kusu by bola cca 100 dolárov) aby to vyšlo cenovo čo najvýhodnejšie a akým procesom by teda produkt musel prejsť od výrobcu z USA až kým by sa dostal ku mne domov v ČR.