Nic speciálního potřeba není. Při vstupu do čr je nutné počítat s celními poplatky a spotřební daní. Dovážím takto zboží z USA - oblečení a pro přepravu používám UPS. Je nejrychlejší, můj dodavatel má navíc s UPS smlouvu takže platím cca jen 50% cenu přepravy oproti standardnímu ceníku. U nejrychlejšího tarifu může být zboží v čr již za 3 -4 dny.
Ano spotřební daň :D ještě doplním, že pokud je zásilka do 150 EUR tak nic víc při vstupu nebudete platit, pokud je vyšší tak se vyměří poplatky. Do ceny zboží se započítává i cena za přepravu z USA. Už se mě ale stalo, že cena zboží i s přepravou byla vyšší a přesto nebylo clo ani daň vyměřena. Je to asi podle toho jak se zrovna komu chce pracovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
2. 11. 2012 12:54
Dobrý deň, mohli by ste mi prosím vás poradiť, čo všetko je nutné podniknúť pokiaľ by som chcel dovážať určitý typ produktu z USA a distribuovať ho v ČR. Taktiež by ma zaujímalo aký by bol najvhodnejší (overený) spôsob dopravy z USA tohto produktu (cena jedného kusu by bola cca 100 dolárov) aby to vyšlo cenovo čo najvýhodnejšie a akým procesom by teda produkt musel prejsť od výrobcu z USA až kým by sa dostal ku mne domov v ČR.