Re: práce ve svátek
ano, domnívám se, že je to tak. Ve svátek pracoval mimo svou pravidelnou pracovní dobu, tudíž je to práce přesčas a ve svátek. My to tak míváme, když mají hoši pohotovost a odpoledne třeba vyjíždějí na poruchy a pracují tedy ve svátek , mimo svou pracovní dobu.
Re: práce ve svátek
Nemáte zač, já už mám taky plnou složku vytištěných vašich odpovědí "pro strýčka příhodu", kdybych někdy potřebovala. Protože bych to určitě zapomněla, takhle listuju až najdu, protože si matně vzpomínám, že by to tam mělo být.
Mějte se fajn
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 7. 2016 10:57
Zdravím děvčata. Narazila jsem v jednom odborném časopise na dotaz, jehož odpověď mě dost zmátla.
Zaměstnanec pracuje PO-PA od 6,00 do 14,00 hod. 25.3.2016 (pátek) pracoval od 15,00 do 18,00 hod. Dostane zaplacené tento den 7,5 hodiny svátek náhradou + 3 hodiny dostane zaplacené s přesčasovým příplatkem + 3 hod. příplatek za svátek? Tyto hodiny byly mimo jeho pracovní dobu, tudíž jsou brány jako přesčas. Souhlasíte s tímto výkladem?
Děkuji za vaše reakce.