Re: Zálohy na DHM a daňové doklady
- DD k platbám budou v DPH ve zd. období 7/2016, kdy jste je obdržela.
- Doplatek z vyúčtování bude v období až obdržíte DD.
- A do evidenčního ř. 47 dáte celé (2 x DD k př. platbě + doplatek z vyúčtování) až v období, kdy byl stroj převeden do používání.
Děkuji, mě to bylo divný. Ještě musím donutit naši POHODU, aby mi to nějak načetla. Hezký den
No až bude třeba to vyúčtování v srpnu, bude tam hodnota stroje 042/321, 343/321 a odečtené zálohy, a když jsem to zkoušela a zadala jsem normálně pořízení DHM a kouknu se na přiznání tak tam mám načtený jen ten rozdíl jakoby co se bude doplácet ?? ? ? :-O
Ale vždyť v Přiznání k DPH za 08/2016 budete mít uvedený pouze rozdíl odpočtu k DPH. Protože odpočet DPH z již zaplacených záloh budete mít uplatněný na základě přijatých daňových dokladů k záloze již v Přiznání k DPH za 06/2016
Co se řádku 47 Přiznání k DPH týká, tak tam musíte zaevidovat částku do tohoto řádku interním dokladem k datu zařazení majetku, členění DPH "PDvlmaj"
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 7. 2016 10:42
Dobrý den,
prosím Vás, v červnu jsme zaplatili 2 zálohy(3.6.2016, 13.6.2016) na pořízení stroje, od 23.6.2016 jsem požadovala daňové doklady k platbám, ty jsem obdržela až dnes, stroj už je u nás, ale není "úplně" předaný, tuším, že předání proběhne až někdy v srpnu. Teď mám dilema, do jakého řádku mám dát DPH ze záloh? Normálně do pořízení DHM ? a v srpnu bude vyúčtování s nějakým doplatkem i s DPH, to dám také do pořízení DHM ? ? ?