Informace o právech a povinnostech

• (neregistrovaný)

22. 7. 2016 9:00

Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně o písemné dohodě o právech a povinnostech zaměst., která by se měla přikládat společně s PS zaměstnanci při nástupu. Je písemná forma povinná ? Narazila jsem na tuto dohodu v knížce abeceda mzd. účetní....

ve smlouvě máme uvedenou větu: Zaměstnavatel seznámil pracovníka s právy a povinnostmi, které z pracovní smlouvy vyplývají, s pracovními předpisy k zajištění bezpečnosti práce a ochrany zdraví při práci /zák.č. 262/2006 Sb./

tak jestli je to dostačující, nebo jestli mám vyhotovit dodatečně každému zaměstnanci dohodu..neměli by jste případně odkaz na nějaký vzor?

předem děkuji za jakoukoliv radu..

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 7. 2016 10:45

Michaela S. (neregistrovaný)

Re: informace o právech a povinnostech
      Informace o obsahu pracovního poměru musí být podána písemně. Co má být obsahem najdete v § 37 ZP. Termín je do 1 měsíce od vzniku PP.

• 22. 7. 2016 11:17

tepet (neregistrovaný)

tak to budu muset dohnat, předchůdkyně, nic takového nevytvářela.. díky a hezký víkend

• 24. 7. 2016 18:01

pája

>>Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně o písemné
      >>dohodě o právech a povinnostech zaměst., která by se
      >>měla přikládat společně s PS zaměstnanci při nástupu.
      >>Je písemná forma povinná ? Narazila jsem na tuto
      >>dohodu
      >>v knížce abeceda mzd. účetní....
      >>
      >>ve smlouvě máme uvedenou větu: Zaměstnavatel seznámil
      >>pracovníka s právy a povinnostmi, které z pracovní
      >>smlouvy vyplývají, s pracovními předpisy k zajištění
      >>bezpečnosti práce a ochrany zdraví při práci /zák.č.
      >>262/2006 Sb./

je to v pořádku, nejde o žádnou informaci, jak tam někdo píše, ale o deklaraci toho, že seznámení proběhlo, k tomu pak musí být doložitelné např. u seznamu zaměstnanců, proškolených z BOZP, že ten konretní proškolen byl.Dělá se to takk, že fiorma založí svazek s dokumenty, které je nutno proškolit- BOZP, prac. řád, org. řád, směrnice atd., k tomu dá seznam proškolených a zapisuje postupně,koho proškolili, ten se podepíše a je to.
      >>
      ?
      >>>

• 25. 7. 2016 6:58

Michaela S. (neregistrovaný)

Seznámení s BOZP a s předpisy a informování o obsahu pracovního poměru jsou dvě odlišné věci.

• 25. 7. 2016 7:30

tepet (neregistrovaný)

Co jsem si procházela zákoník práce, jaké informace - údaje by smlouva o právech a povinnostech měla obsahovat máme vše v pracovní smlouvě, až na info o dovolené a výpovědních dobách..to vše je v kolektivní smlouvě, kterou mají zaměstnanci přístupnou u svého vedoucího. Jinak po podepsání PS je proškoluje náš bezpečák a vysvětluje i co budou dělat + přesný popis pozice dostávají od jednatele při ústním pohovoru...spíš jen jestli by nešlo napsat něco ve smyslu např. Byl jsem informován o svých prac. povinnostech a k tomu přiložit seznam zam. s podpisy... jsme technické služby a většinou najímáme dělníky, kteří dělají vše, od zametání až po sbírání odpadků a sekání trávy...což taky nevím jak to vše popsat..proto většinou to popisuji při přijímaní..

• 25. 7. 2016 9:57

inkaa (neregistrovaný)

přidám se s naší zkušeností: v prac.smlouvě máme uvedeno,že z-x byl před uzavřením smlouvy seznámen s právy a povinnostmi......kdy je vyplácena mzda, ujednání o prac.cestách + odvolání se na ZP ohledně dovolené, výpovědních dob atd... K tomu podepisuje při nástupu ještě kromě BOZP další potvrzení, že byl seznámen s pracovním řádem, kde je upřesněna spousta pracovních záležitostí, ale při kontrole z inspektorátu nám bylo vytčeno, že toto vše není ta správná Informace, takže jsme na základě jejich požadavku vytvořili další papír, kde se odkazujeme na §37 odst.1ZP a uvádíme c) údaje o dovolené - z-c má nárok na ...týdnů dovolené
      d) údaj o výp. dobách (citace ze ZP)
      e) údaj o týd.prac.době a jejím rozvržení: ....
      f) údaj o mzdě nebo platu.....: zde opakujeme termín výplaty, jak je mzda vyplácena, kdy je splatnost mzdy.........
      no a kontrola je spokojena.............. do osobního spisu přibyl další (ne)potřebný papír a kdo půjde sázet nové stromy, toť otázka - každopádně kontrolní pracovníci to nebudou.........

• 25. 7. 2016 10:08

tepet (neregistrovaný)

Tak ten taky vytvořím pro všechny zaměstnance, ať mám klid a raději nic nepokouším :-D moc děkuji a nemohla by jste mi poslat Váš vzor nevyplněný, jestli máte na e-mail: tesinska.p@seznam.cz ...

• 25. 7. 2016 14:13

inkaa (neregistrovaný)

máte to tam:) hezký den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).