Re: mzdové průměry-výpočet
Ale o ručním přepočítání průměru na které čtvrtletí mluvíte? Protože pokud byla v listopadu 2015 zúčtována zaměstnancům půlroční odměna, tak polovina připadla do 4. čtvrtletí 2015 a polovina do 1. čtvrtletí 2016, takže ruční počítání by přicházelo v úvahu při výpočtu průměru na 2. čtvrtletí 2016 (a to už přece skončilo). Kromě toho se do toho čtvrtletí nezapočítává všem celá polovina té odměny, ale jen její poměrná část, která odpovídá odpracované době v tom čtvrtletí. Takže - co vlastně počítáte?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 7. 2016 12:58
Dobrý den,
jsem nucena ručně přepočítat mzdové průměry na další čtvrtletí a ráda bych se ujistila, že postupuji správně. Nový software jsme začali využívat od ledna 2016, ale loni v listopadu byla několika zaměstnancům vyplacena půlroční odměna. Program mi spočítal "nějaký" průměr, ale není tam právě za půlroční odměna. Vzala jsem tedy polovinu listopadové odměny, kterou jsem přičetla k HMz (vyměřovací základ) za předchozí čtvrtletí a vydělila odpracovanou dobou za předchozí čtvrtletí. Je to takto správně?