Re: exekuce VZP
Máte pravdu, teprve vše dohledávám a proto se postupně i ptám.
Zjistila jsem, že se exekuce seřadí podle data, kdy přišly 1.plátci. Pak se vypočítají 3 třetiny na srážky. Z 1. třetiny se sráží podle pořadí, která přišla nejdříve. Z 2. třetiny předností dle pořadí.
A jsem právě před dotazem u Rozhodnutí o pokračování ve srážkách ze mzdy od VZP, kde je uvedeno: "V daném případě postihují srážky dvě třetiny mzdy povinného"
Paní Karo, vím, že tady ochotně radíte a odpovídáte, když byste si našla volný čas, můžete mi, prosím, poradit?
Děkuji předem
Re: exekuce VZP
Tím je myšleno to, že se jedná o exekuci přednostní. Exekuce se počítá takto: od čisté mzdy (ale bez případného daňového bonusu na dítě) se odečtou nezabavitelné částky (tj. na poplatníka a na každou osobu, kterou je povinen vyživovat, tzn. manželka a vlastní děti). Zbytek se podělí třemi. 1. třetina se je určena pro nepřednostní exekuci. 2. třetina je určena jen pro přednostní exekuci (ale pro ni je určena i 1. třetina, pokud má přednostní dřívější pořadí než nepřednostní). Třetí třetina vždy zůstává zaměstnanci.
Pokud je ale ten zbytek, o kterém píšu, vyšší než 9268 Kč, pak ta částka nad to se zabaví celá a přičte se buď jen k 1. třetině nebo ke 2. třetině (podle situace). A 9268 se dělí třemi na ty třetiny.
Raději napište, jaké u něj evidujete exekuční příkazy a jaké má ten který exepříkaz pořadí.
Je to nový zaměstnanec a máte zápočťák, ve kterém jsou ty exekuce uvedené na určitém pořadí nebo je to Váš starý zaměstnanec a teď na něj začaly chodit exepříkazy?
Re: exekuce VZP a pořadí
Mockrát děkuji, je to nový zam-nec, v zápočťáku má exekuce, exekutory jsem kontaktovala a nyní chodí do DS od exekutorů Usnesení a k tomu Exekuční příkazy. Od VZP přišlo "Rozhoidodnutí o pokračování ve srážkách ze mzdy", kde mají tu větu, že postihují srážky dvě třetiny-viz výše.
Se zápočťákem mi to ale nesedí (částky i data jsou v některých případech rozdílná), ale každopádně má exekuce jak přednostní tak i nepřednostní. Nyní si exekuce dávám "do kupy"-řadím si je, ale vím, že ještě mě všichni exekutoři nekontaktovali.
Proto jsem se také ptala, zda ještě k tomu pošlou nabytí právní moci a já do té doby budu počítat srážky a deponovat.
Zatím, co mám exekuce, tak je tu nepřednostní s doručením 1.plátci 21.1.2008, další 4 nepředn.2.8.2011 a pak je tu ta z VZP 4.6.2013, pak nepřednostní z 18.6.2013 a přednostní z 30.9.2013, nepředn. z 3.7.2014 a 15.1.2016 pak přednostní z 22.1.2016 a 1.2.2016 a jak píši, ještě to není vše.
Tak jsem to vypsala a držím si palce, že mi paní Karo poradíte, opravdu se v tom plácám.
Jsem vám velmi vděčná, ráda bych to oplatila, tak aspoň předem děkuji
Re: exekuce VZP a pořadí
Pokud vám nepřijde přednostní exekuce, která by měla datum doručení prvnímu plátci dřívější než 4.6.2013, pak budete 1/3 z výpočtu sražena na exekuci z VZP a 1/3 na nepřednostní z 21.2.2008 (pokud ještě nepřijde jiná, která by měla dřívější datum doručení). A pozorně čtěte exekuční příkazy a usnesení, zda jsou všechny exekuce na mzdu, zda není některá i na daňový bonus.
mockrát děkuji oběma:)
>>Mockrát děkuji, je to nový zam-nec, v zápočťáku má
>>exekuce, exekutory jsem kontaktovala a nyní chodí do
>>DS
>>od exekutorů Usnesení a k tomu Exekuční příkazy. Od
>>VZP
>>přišlo "Rozhoidodnutí o pokračování ve srážkách ze
>>mzdy", kde mají tu větu, že postihují srážky dvě
>>třetiny-viz výše.
>>Se zápočťákem mi to ale nesedí (částky i data jsou v
>>některých případech rozdílná), ale každopádně má
>>exekuce jak přednostní tak i nepřednostní. Nyní si
>>exekuce
>>dávám "do kupy"-řadím si je, ale vím, že ještě mě
>>všichni exekutoři nekontaktovali.
>>Proto jsem se také ptala, zda ještě k tomu pošlou
>>nabytí právní moci a já do té doby budu počítat srážky
>>a
>>deponovat.
>>Zatím, co mám exekuce, tak je tu nepřednostní s
>>doručením 1.plátci 21.1.2008, další 4 nepředn.2.8.2011
>>a pak
>>je tu ta z VZP 4.6.2013, pak nepřednostní z 18.6.2013
>>a přednostní z 30.9.2013, nepředn. z 3.7.2014 a
>>15.1.2016 pak přednostní z 22.1.2016 a 1.2.2016 a jak
>>píši,
>>ještě to není vše.
>>Tak jsem to vypsala a držím si palce, že mi paní Karo
>>poradíte, opravdu se v tom plácám.
>>Jsem vám velmi vděčná, ráda bych to oplatila, tak
>>aspoň předem děkuji
>
>Pokud vám nepřijde přednostní exekuce, která by měla
>datum doručení prvnímu plátci dřívější než 4.6.2013,
>pak budete 1/3 z výpočtu sražena na exekuci z VZP a 1/3
>na nepřednostní z 21.2.2008 (pokud ještě nepřijde
>jiná, která by měla dřívější datum doručení). A pozorně
>čtěte exekuční příkazy a usnesení, zda jsou všechny
>exekuce na mzdu, zda není některá i na daňový bonus.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 7. 2016 14:51
Dobrý den,
do DS nám chodí od exekutorů Usnesení ohledně výše exekuce, je zde i č.ú.. Prosím o informaci, zda ještě k tomu pošlou nabytí právní moci a já do té doby budu počítat srážky a deponovat (tj. neposílat)? Nebo jak mám nyní postupovat?
Ještě poprosím, mám tu Rozhodnutí o pokračování ve srážkách ze mzdy od VZP, kde je uvedeno: "Exekučním příkazem VZP ČR ze dne....., č.j......byla nařízena daňová exekuce srážkami ze mzdy povinného pro přednostní pohledávku ve výši Kč.... V daném případě postihují srážky dvě třetiny mzdy povinného ve smyslu připojeného pokynu."
Co, prosím, znamená: "....postihují srážky dvě třetiny mzdy povinného...."?
To mám obě vypočítané třetiny poslat na tuto exekuci a další nepřednostní, i když dříve doručené exekuce musí čekat?
Mockrát děkuji za pomoc