Lékařský posudek

• (neregistrovaný)

26. 7. 2016 10:42

dobrý den, prosím zam-nec přinesl lékařský posudek, že nemůže dělat svoji práci, pozbyl dlouhodobě zdravotní způsobilost, není tam uvedeno jestli obecně nebo z nemoci z povolání, nemáme pro něj jinou práci, kdo mi vydá posudek, že to bylo nebo nebylo z nemoci z povolání? nevím, jakou jí dát výpověď jestli podle 52e nebo 52 d moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 7. 2016 10:49

jasná. (neregistrovaný)

Re: lékařský posudek
      Lékařský posudek vystavil váš závodní lékař? Požadujte doplnění, zda dlouhodobě pozbyl zdravotní způsobilosti z důvodu nemoci z povolání nebo z obecné příčiny.

• 26. 7. 2016 12:56

Pavlas (neregistrovaný)

děkuji, lékař mi tam doplní, že to bylo z obecných příčin,
      na posudku je 10 dnů na odvolání, zam-nec ukončil nemocenskou včera, nemáme pro něj jinou práci, kdy mu prosím můžu dát výpověď dle 52e? a teď mu mám dát nějaký papír, že nastupuje na překážky v práci? platit mu nemusíme náhradu, že? moc děkuji

• 26. 7. 2016 13:51

Pavlas (neregistrovaný)

v posudku je 10 dnů na odvolání a následuje věta: Návrh na přezkoumání lékařského posudku nemá odkladný účinek, jestliže z jeho závěru vyplývám že posuzovaná osoba je pro účel, pro nějž byla posuzována, zdravotně nezpůsobilá, zdravotně způsobilá s podmínkou nebo pozbyla dlouhodobě zdravotní způsobilost.
      musím čekat s výpovědí 10 dnů? děkuji

• 26. 7. 2016 14:17

Pavlas (neregistrovaný)

tak musím čekat, už jsem to našla :-) a ještě prosím, do oznámení zaměstnanci, že nastupuje na překážky v práci, bez náhrady mzdy, mám napsat § 191 ? moc děkuji, není prosím někde na netu takové oznámení? moc děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).