Zkušební doba a nemocenská

• (neregistrovaný)

29. 7. 2016 10:51

Dobrý den, jsem v pracovním poměru od 2.5.2016, od 26.7.2016 mám nemocenskou a hodlám po ukončení nemocenské ukončit pracovní poměr ve zkušební době. Musím zrušení pracovního poměru ve zkušební době podat nejpozději do 1.8, kdy mi dle prac.smlouvy končí zkušební doba s uvedením, že ke zrušení pracovního poměru dojde po ukončení nemoci nebo to stačí sepsat dnem ukončení nemoci, kdy k danému dni by se prac.poměr zrušil? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 7. 2016 11:55

Kara (neregistrovaný)

Re: zkušební doba a nemocenská
      Tím, že od 26.7. marodíte, dojde k tomu, že se zkušební doba prodlužuje. Tzn. bude trvat až do skončení nemoci + ještě 5 pracovních dní (tj. promaroděné pracovní dny ve zkušební době od 26.7. do 1.8.).
      Takže počkejte, jestliže budete marodit déle než 14 dní, tak třeba Vám po prvních 2 týdnech nemoci zruší poměr zaměstnavatel sám.

• 29. 7. 2016 12:48

VK (neregistrovaný)

Velmi pravděpodobně budu mít nemocenskou delší (zlomenina zápěstí), ale vím, že i tak mi může po 14 dnech prac.poměr ukončit. Když to ale neudělá, tak mohu podat zrušení pracovního poměru dnem, kdy mi skončí nemocenská, že? Tzn. poslední den marodky=poslední den prac.poměru. Díky za trpělivost

• 29. 7. 2016 13:28

Kara (neregistrovaný)

Vy můžete předat zrušení kdykoli. Pracovní poměr pak skončí dnem, kdy zaměstnavatel zrušení převezme nebo dnem, který napíšete do zrušení, pokud by tento den měl být pozdější než den předání.
      Takže ano - když bude nemoc např. do 31.8. a Vy nejpozději 31.8. předáte zrušení s tím, že 31.8. rušíte pracovní poměr ve zkušební době, pak také 31.8. Váš pracovní poměr skončí.

• 29. 7. 2016 13:34

VK (neregistrovaný)

Moc děkuji a přeji hezký zbytek dne a pěkný víkend!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).