OT daňový poradce

• (neregistrovaný)

1. 8. 2016 11:25

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je tu někdo, kdo pracuje jako daňový poradce a byl bych ochoten mi odpovědět na pár otázek ohledně tohoto povolání a zkoušek k tomu potřebných. Děkuji
    Pokud by se někdo takový našel, můžete mě prosím kontaktovat na email: luciozo@centrum.cz. děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 8. 2016 11:59

alen1 (neregistrovaný)

Re: OT daňový poradce
      A co byste potřebovala vědět?
      Napište případné dotazy - třeba Vám některý daňový poradce odpoví přímo zde.

• 1. 8. 2016 17:05

luciozo (neregistrovaný)

Jak vypadala Vaše příprava na zkoušky?
      Je nutné absolvovat školení pořádáné Komorou daňových poradců? Přihlížejí při k tomu?
      Jak probíhá ustní zkouška?
      Jak pak vypadá samotná práce daňového poradce v rámci kontaktu se zákazníkem?
      Další aspekty tohoto oboru .....

• 1. 8. 2016 17:31

alen1 (neregistrovaný)

Asi nebudu ta správná, zkoušky mám za sebou už drahně let.
      Školení určitě doporučuji. Sama jsem školení také celé absolvovala.
      Jinak doporučuji se podívat na stránky Komory
      https://www.kdpcr.cz/vstup-do-profese
      Samotná práce: různorodě :-).
      Hlavně práce pod termíny a neustálé vzdělávání.
      Nutnost se právně vzdělávat.
      Zkuste chvíli na BC diskuzi sledovat dotazy a zkusit si třeba doma na papír napsat řešení problému.

• 2. 8. 2016 9:59

MJ (neregistrovaný)

Zkoušky jsem dělala před třemi lety, učila jsem se rok intenzivní přípravou. Prošla jsem sbírky příkladů vydané Komorou za čtyři roky zpět, četla odbornou literaturu, byla na několika přípravných kurzech. Při zkoušce se k účasti na přípravných kurzech nijak nepřihlíží. Na ústní zkoušce jsou čtyři zkoušející, každý z jiné oblasti a kladou otázky, na které musíte hned odpovědět, nemáte čas na přípravu. Práce je to náročná, neustále se musíte vzdělávat, chodit na školení, řídit si svůj život podle termínů pro podání přiznání a dalších věcí. Někteří klienti si o vás myslí, že jste jen účetní a taky vás s nimi porovnávají, obzvlášť cenově. Spoustě klientům je jedno, jestli jste daňový poradce, chtějí jen, aby jim někdo udělal daně, nehledí na kvalitu, ale na cenu. S klientem, který by vyžadoval služby daňového poradce a jeho práci by byl ochoten ocenit, jsem se zatím nesetkala.

• 2. 8. 2016 10:18

alen1 (neregistrovaný)

Ale jsou takoví, zejména ti, kteří měli nějaký větší problém s finančním úřadem.
      Najednou již obvykle nejsou hrdinové, kteří říkají takové věty typu "všichni to tak dělají", "jen vy s tím máte problém", "to mě nedokážou" atd.

• 2. 8. 2016 10:22

MJ (neregistrovaný)

Mým klientům se zatím kontroly vyhýbají, tak jsem tak trochu za exota, když po nich chci dokládat smlouvy a všechny možné důkazní prostředky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).