Re: Špatně určena dovolená
mě napadá už jen to nechat být, protože máte přeplacenou dovolenou, sice můžete bez jeho souhlasu srazit, když přečerpal, i když mohl-nemohl ..? předpokládat, že nemá celý nárok. ale stejně nemáte z čeho srazit, max. pokud byste mu někdy dopláceli prémie nebo měl doplatek mzdy, což ale asi nehrozí ..? anebo se s ním můžete dohodnout a spočítat mu čistou za přebranou dovolenou, že by poslat na účet firmy nebo složil v pokladně ...
aha, já to pochopila chybně, že jste ukončili v dubnu a zbytek proplatili, psala jste, že je vše uzavřeno ... takže jemu stále trvá čerpaná dovolená ...? pak ale když spočtete správný nárok, pak je chybně datum ukončení pracovního poměru - pokud s ním máte podepsanou dohodu o ukončení k určitému dni, nemůžete svévolně změnit - jak jste ukončili PP, v dohodě je výslovně sjednáno, že PP skončí posledním dnem čerpání dovolené a vy jste mu dovolenou nařídili ?
dovolenou již vyčerpal. ano je špatně datum ukončení PP. dovolená se dohodla, že ji vyčerpá. rozvázání PP je ukončeno posledním dnem dovolená,což je špatný datum. Vše je ukončeno a odhlášeno posledním dnem dovolené, což je všude vlastně špatně.. 15 dní dovolené čerpal prostě navíc..
Tomu nerozumím, píšete o dubnu, čerpání dovolené někdy do května a pak konec poměru? A ještě nemá zaplaceno? Vždyť už je srpen. Kdy skončil skutečně poměr a kdy by býval skončil, kdyby čerpal dovolené jen tolik, kolik čerpat měl? Jaké datum skončení jste uvedli v dohodě?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 8. 2016 10:05
Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu. Zaměstnanec ukončil PP v 4/16 dohodou s tím, že se mu ukončí PP po vyčerpání dovolené. 25.4. byl jeho poslední pracovní den. 26.4. mu začala běžet dovolená. Omylem jsem mu dala celý roční nárok na dovolenou. Měl mít však jen nárok ze čtyř měsíců dovolené - tj. 7,5dne. Můžete mi prosím poradit, jak šikovně tento problém opravit. Jelikož je vše uzavřeno a nahlášeno, je to docela problém.. Děkuji za radu, pokud by Vás k tomuto něco napadlo.