KH a zákonná lhuta pro podpis?

• (neregistrovaný)

3. 8. 2016 23:37

Dobrý den,

stala se mě taková věc. Kontrolní hlášení i priznání DPH jsem odeslala 23.7 (sobota) Jelikož nemám datovku ani el.podpis posílám podpis poštou. Ty jsem poslala 27 a 28.7 už jej na úřadě měli jak mě paní dnes oznámila. U DPH v pořádku ale kontrolní hlášení se považuje za nepodané neboť podpis nedorazil do 25.7 přiznám se že jsem považovala rozhodující datum el. podání a podpis do 5 dnů od el. podání nikoliv že podpis musí být do 25.dne a není zde žádná zákonná lhůta jako u DPH. Takže kontrolní musím odeslat znovu a prý to mám odeslat tak aby datum el. podání a pošty z poslání podpisu byly stejny. Nějak mi to hlava nebere, máte někdo zkušenost?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 8. 2016 6:21

ivajs (neregistrovaný)

Re: KH a zákonná lhuta pro podpis?
      Tak to nechápu, proč musíte podat znovu.Vždyť jste to podala, ale opožděně. Když vím, že to nestihnu, pošlu 25.KH(neúplné, hodím tam např. 2faktury) a el.podpis také 25 na fú nebo na poštu. Potom si dodělám dph (využiji 5denní lhůtu),pošlu spolu s KH následným, které už je správně vyplněné.

• 4. 8. 2016 8:15

Jana V. (neregistrovaný)

Re: KH a zákonná lhuta pro podpis?
      Pry je to tak a jak je to psáno i ve výzvě k podání KH, že. Kontrolní hl jsem podala el. 23.7 a podpis jim přišel až 28.7 a bohužel jsem nesplnila lhutu do 25.7. Jak mi paní co tam zastupovala a která mi výzvu poslala vysvětlila, tak prý 25. když jim nepřijde podpis ak se jim to smaže a je tím pádem KH jako nepodaný a jim ten podpis přišel až 28. takže se to nespárovalo a systém to vyřadil a já to mám poslat znova. Takže jsem to znova poslala hned ten den a až dnes podám na poště ten podpis a zítra to tam maj, tak snad ale samozřejmě s čj výzvy. takže ted pro urady vypadám jako problémista co nepodává KH. Nějak se mi to celé nezdá a připadá mi že když paní reagovala až dnes, tak že nenašla KH nebo ho neodklila do systému a 3.8 už zjistila že je pozdě tak mi poslala výzvu. Jinak tomu fakt nerozumin.

• 4. 8. 2016 9:09

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Re: KH a zákonná lhůta pro podpis?
      Správci daně Kontrolní hlášení, podané přes EPO, sami ručně "neodklikávaj do systému". Podle toho, co zatím víme, KH podané přes EPO automaticky padá do CML.

Zákon o dani z přidané hodnoty
      § 101d Náležitosti a způsob podání kontrolního hlášení
      (2) Pokud je kontrolní hlášení podáno prostřednictvím datové zprávy vyžadující dodatečné potvrzení, musí být potvrzeno za podmínek uvedených v daňovém řádu . . . ve lhůtě pro podání kontrolního hlášení. . . .

Podle tohoto podáte KH elektronicky přes EPO bez podpisu 20.dne v měsíci a 23.dne v měsíci pošlete Potvrzení s podpisem. Vše je OK
      Když ale podáte KH elektronicky přes EPO bez podpisu 25.dne v měsíci a 26.dne v měsíci pošlete Potvrzení s podpisem - pak to je, jako kdybyste žádné KH nepodala.
      Ovšem nejsem daňový poradce ani soudce, abych mohla vykládat znění zákona.

• 4. 8. 2016 9:26

pet_A (neregistrovaný)

Myslím, že máte pravdu, prostě pokud to tam není do 25. všechno, tak je jako nepodané. Navíc mám obavu, že z toho kouká pokuta... 10 000,-, ale dle novely můžete žádat o prominutí.
      http://www.sbirka.cz/POSL4TYD/NOVE/16-243.htm

• 4. 8. 2016 13:39

vendula.rcm (neregistrovaný)

Zdravím,
      dnes jsem četla, že za pozdní podání bez výzvy FÚ se penále 1000,- Kč odpouští, ale pouze 1x v roce. Pokud je ale výzva, musí se požádat o prominutí penále.

>

• 4. 8. 2016 13:45

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Zákon, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím celního zákona

http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1428283

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).