Re: EET a lékař
a kde jste se ptala? od 1.8.2016 je infolinka, kde by vám jistě řekli, že ve 3. fázi - od 1. března 2018 - ostatní činnosti vyjma těch ve 4. fázi, například svobodná povolání, doprava, zemědělství
takže pokud nic nezmění, tak buď jít v březnu 2018 do důchodu, nebo si nechat platit pouze na účet.
Re: ZET a lékař
>>>Nevíte prosím pěkně, někdo, zda se dude týkat EET i
>>>lékařů, kteří inkasují platby v hotovosti od
>>>pacientů-úkony, které nehradí pojištovna.?
>>>Už sem se ptala na několika místech, ale názory se
>>>různí-lékař je specifický, nepatří ani do
>>>maloobchodu,ani
>>>do řemesla.Máte prosím někdo nějaké info.Zjištuji to
>>>s
>>>předstihem,mám 3 eroky do důchodu a pokud tohle
>>>zavedou, zavírám praxi a jdu na odpočinek.-:).Děkuji
>>>moc.
>>
>>a kde jste se ptala? od 1.8.2016 je infolinka, kde by
>>vám jistě řekli, že ve 3. fázi - od 1. března 2018 -
>>ostatní činnosti vyjma těch ve 4. fázi, například
>>svobodná povolání, doprava, zemědělství
>>
>>takže pokud nic nezmění, tak buď jít v březnu 2018 do
>>důchodu, nebo si nechat platit pouze na účet.
>Omlouvám se, že o infolince nevím a nezeptala jsem se
>tam...a moc děkuji ža Vaši fundovanou odpověď. Takže
>hurá do důchodu.
Je podána ústavní stížnost a budou volby. Takže pokud nebudete chtít do důchodu, tak je naděje.
Hezký den!
>
>No jo, ale co si počneme s nakoupenými pokladnami až
>to zruší (kdo ví jestli)... Spadáme částí činnosti do
>první fáze, takže pojedeme bohužel hned od 1. 12.
nechápu, jak může hospoda se zaměstnanci v dnešní době existovat bez elek. pokladny, aby měl majitel kontrolu nad tím, jestli zaměstnanci neokrádají:-)
Pořád
>nejsem schopná pochopit, proč se budou evidovat úhrady
>faktur!
protože ten, kdo psal zákon, nezná zákon o účetnictví a tím ani terminologii pojmu tržba:-) takže definoval EVIDOVANOU tržbu jako platbu:-(
milá alen, hospody většinou nejsou malé ryby. ani netušíte, kolik hospod "drží" tržby pod mega kvůli dph:-( a to pak jsou na jedné hospodě i statisíce ročně. nemluvě o zaměstnancích načerno. neušíte, jakou marži většinou hospody vykazují. pořád se divím, že pivo nestojí 18 kaček a panák rumu 19. ono by to vykazovaným maržím většiny restaurací odpovídalo....
a žraloky rozhodně fs nenechává plavat. koukněte na výsledky kobry, na zprávy z faú a kriminálky, a to jen zlomek co se dostane ven.
když se jde po "žralokovi" a gfř napíše výzvu k zproštění mlčenlivosti, aby mohlo vyvrátit obvinění a fámy co subjekt zveřejňuje, tak se tu rozpoutá "boj" proti janečkovi, místo aby si diskutující řekli - tak zase chytli velkou rybu a ne drobnýho živnostníka...atd atd atd...
Ale tržby pod mega jsou pořád malé ryby, miliardové úniky, to je jiné "kafe". Ale tam se zajišťuje majetek v řádek desítek až stovek milionů, přičemž skutečné škody jsou v miliardách.
Mj. kam bychom dospěli, kdyby byla tak jednoduše prolomena mlčenlivost správce daně, na základě výzvy GŘ v tisku.
To přeci nemyslíte vážně. Významně by si tím každý subjekt zúžil pole obrany. Dotyčný subjekt se jistě bude bránit soudně a teprve soud rozhodne, zda opravdu je "vinen" či ne. Tím nechráním podvodníky, ale každý má právo na spravedlivý proces.
>Ale tržby pod mega jsou pořád malé ryby, - aha, takže když někdo krátí daně JEN v řádu statisíců a milionů, tak ho máme nechat být.
miliardové
>úniky, to je jiné "kafe". - ano, ti mají většinou slizské DP a advokáty, kteří jim v tom pomáhají, tak je to těžší, ale těch úspěšných kontrol je čím dál víc a s KH jich ještě přibude:-)
>Mj. kam bychom dospěli, kdyby byla tak jednoduše
>prolomena mlčenlivost správce daně, na základě výzvy GŘ v
>tisku - no moment, on výslovně lhal ve svých rozhovorech a byl pouze vyzván, zda nás nezbaví mlčenlivosti aby se k tomu fs mohla vyjádřit. gfř žádnou mlčenlivost neprolamovalo.
Významně by si tím každý
>subjekt zúžil pole obrany. - jaké obrany? že lže a tvrdí nesmysly? jak se má bránit FS proti těm nařknutím a pomluvám? obviněním z trestných činů?
Dotyčný subjekt se jistě bude bránit soudně a teprve soud rozhodne, zda opravdu je "vinen" či ne. - ať se u soudu brání jak chce, tam bude "vyslyšena" i druhá strana a budou tam důkazy, ale tady kydá lži a špínu a druhá strana nemůže ani říct, že lže.
Tím nechráním podvodníky, ale každý má
>právo na spravedlivý proces. - ano, já když začnu do novin a tv vytrubovat, že mě nějakej konkrétní poradce okradl-hypoteticky třeba vy, podvedl a vymyslím si vyloženě trestné činy které jste na mě měla spáchat, vy se nebudete chtít bránit? nevyzvete mě ke zbavení vaší mlčenlivosti jako poradce vůči klientovi abyste mohla na ty lži reagovat?
OT:Re: jen tak na okraj
aha, takže když někdo krátí daně JEN v řádu statisíců a milionů,
tak ho máme nechat být.
To jsem nenapsala, samozřejmě žádné krácení daní.
Jsou advokáti, kteří obhajují vrahy, holt je to jejich práce. Ne každý má na to žaludek.
Mj. kam bychom dospěli, kdyby byla tak jednoduše prolomena mlčenlivost správce daně, na základě výzvy GŘ v tisku - no moment, on výslovně lhal ve svých rozhovorech a byl pouze vyzván, zda nás nezbaví mlčenlivosti aby se k tomu fs mohla vyjádřit. gfř žádnou mlčenlivost neprolamovalo.
Přeci jsme v právním státě, kde o vině a trestu rozhoduje soud, ne veřejné mínění.
Významně by si tím každý subjekt zúžil pole obrany. - jaké obrany? že lže a tvrdí nesmysly? jak se má bránit FS proti těm nařknutím
a pomluvám? obviněním z trestných činů?
ať se u soudu brání jak chce, tam bude "vyslyšena" i druhá strana a budou tam důkazy, ale tady kydá lži a špínu a druhá strana nemůže ani říct, že lže.
Tím nechráním podvodníky, ale každý má právo na spravedlivý proces. - ano, já když začnu donovin a tv vytrubovat, že mě nějakej konkrétní poradce okradl-hypoteticky třeba vy, podvedl a vymyslím si vyloženě trestné činy které jste na mě měla spáchat, vy se nebudete chtít bránit? nevyzvete mě ke zbavení vaší mlčenlivosti jako poradce vůči klientovi abyste mohla na ty lži reagovat?
Ale bránit se můžu soudně, proti pomluvě nebo lživým informacím nic nezmůžu. Stokrát budu, třeba i v tisku říkat věci na svou obranu, stejně si část lidí může udělat negativní názor.
O co jde finanční správě dle Vás, aby byla "hezká", aby ji "každý měl rád", aby měla pouze "pozitivní mediální obraz" atd. Nebo jde o to dopadnout skutečné podvodníky a před soudem dokázat, že jsou podvodníky.
To je na velmi dlouhou filozofickou debatu, ne na tuto diskuzi :-).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 8. 2016 9:58
Nevíte prosím pěkně, někdo, zda se dude týkat EET i lékařů, kteří inkasují platby v hotovosti od pacientů-úkony, které nehradí pojištovna.?
Už sem se ptala na několika místech, ale názory se různí-lékař je specifický, nepatří ani do maloobchodu,ani do řemesla.Máte prosím někdo nějaké info.Zjištuji to s předstihem,mám 3 eroky do důchodu a pokud tohle zavedou, zavírám praxi a jdu na odpočinek.-:).Děkuji moc.