Re: Práce ve svátek - příplatky?
V tom článku bylo, že svátek nebyl jeho pracovním dnem, proto náleží příplatek za přesčas. Ve vašem případě vyšel svátek na úterý a středu, tyto dny jsou pro zaměstnance pracovní, proto příplatek za přesčas nenáleží. Pokud by pracovali denně více jak 8 hodin, tak teprve hodiny nad 8 hodin by byly zaplaceny s přesčasovým příplatkem. A nebo kdyby svátek vyšel na víkend.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 8. 2016 9:59
Dobrý den,
mám dotaz ohledně práce ve svátek a prosím o pomoc.
Máme pracovní dobu od po do pá, 40 hod týdně. Jak byly teď v červenci svátky, někteří zaměstnanci byli v práci a chtěla bych se zeptat na jaké příplatky mají nárok?
Domluvili jsme se s nimi na proplacení. Takže dostanou normálně zaplacené hodiny + příplatek za svátek a mě zajímá, zda mají i nárok na příplatek za přesčas? Vím, že v ZP je práce přesčas až to, co je nad 40 hod týdně. Takže podle mě by to jako přesčas mít neměli, ale v nějakém článku na idnes psali, že na to mají nárok. Jak to tedy je? Děkuji moc za odpověď