Práce ve svátek - příplatky?

• (neregistrovaný)

8. 8. 2016 9:59

Dobrý den,
    mám dotaz ohledně práce ve svátek a prosím o pomoc.
    Máme pracovní dobu od po do pá, 40 hod týdně. Jak byly teď v červenci svátky, někteří zaměstnanci byli v práci a chtěla bych se zeptat na jaké příplatky mají nárok?
    Domluvili jsme se s nimi na proplacení. Takže dostanou normálně zaplacené hodiny + příplatek za svátek a mě zajímá, zda mají i nárok na příplatek za přesčas? Vím, že v ZP je práce přesčas až to, co je nad 40 hod týdně. Takže podle mě by to jako přesčas mít neměli, ale v nějakém článku na idnes psali, že na to mají nárok. Jak to tedy je? Děkuji moc za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 8. 2016 10:02

Líba (neregistrovaný)

Re: Práce ve svátek - příplatky?
      Dejte odkaz na ten článek, třeba tam byl nějaký zádrhel. Nebo to byla novinářská kachna.

• 8. 8. 2016 10:06

internety (neregistrovaný)

https://www.novinky.cz/kariera/239705-poradna-na-co-mate-narok-pri-praci-prescas-ve-svatek.html
      V tom odstavci Svátek a navíc přesčas...nebo to asi špatně chápu :-(

• 8. 8. 2016 10:17

jasná. (neregistrovaný)

V tom článku bylo, že svátek nebyl jeho pracovním dnem, proto náleží příplatek za přesčas. Ve vašem případě vyšel svátek na úterý a středu, tyto dny jsou pro zaměstnance pracovní, proto příplatek za přesčas nenáleží. Pokud by pracovali denně více jak 8 hodin, tak teprve hodiny nad 8 hodin by byly zaplaceny s přesčasovým příplatkem. A nebo kdyby svátek vyšel na víkend.

• 8. 8. 2016 10:21

internety (neregistrovaný)

V tom dotazu v článku je, že svátek připadl na úterý, tak jsem pochopila, že v úterý by normálně pracoval, kbydy nebyl ten svátek, proto jsem nepochopila, proč by měl mít zaplacen přesčas.
      Ale díky za osvětlení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).