Re: Nepravidelně rozdělená pracovní doba
Moc a moc děkuji. Takže, prosím, jen doplním, abych úplně pochopila: placené svátky na to nemají vliv, počítá se fond dle stanovené týdenní pracovní doby. Ale mě se to zdá trochu nespravedlivé, když zaměstnanci s pravidelnou prac. dobou jsou doma a mají mzdu a tito musí de facto pracovat. Děkuji. kikadika
Re: Nepravidelně rozdělená pracovní doba
Paní Líbo, děkuji Vám. mockrát. Takže hodiny ve dnech placených svátků počítat jako hodiny fondu, bez ohledu svátku. Připadne-li v rozpisu směna, mají příplatek za svátek, není-li směna, mají svátek zaplacen de facto v měsíční mzdě. Zde je tedy pondělí-pátek, 8 hod. denně, svátek-nesvátek.
Snad jsem pochopila. Díky. kikadika
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 8. 2016 11:43
Dobrý den, prosím o vysvětlení. V organizaci 40 hod. pracovní týden, odměňování měsíční mzdou. Pracovníci pracují nepravidelně, máme stanoveno vyrovnávací období 26 týdnů. Každý měsíc vyplatíme měsíční mzdu a na konci vyrovnávacího období hodiny srovnáte - a zde mi není jasné, s čím srovnávat? S fondem pracovní doby bez nebo včetně placených svátků? Pokud ve svátek pracují, mají zaplacen příplatek, ale nerozumím součtu hodin k porovnání jakého fondu pracovní doby. A nikde nenacházím odkaz. Moc děkuji. kikadika