Re: Výběry společníka
Nemůžete si to účtovat, jak potřebujete..... Výběr zisku musíte mít přece podpořen nějakým rozhodnutím společníka/jednatele a také ho srážkovou daní zdanit.
Tady spíš pomůže neustále připomínat, že v pokladně nemůžou být statisíce ....
Nemohla by to být spíše nějaká výpůjčka, na kterou je smlouva, kterou pak společník před koncem roku do pokladny/ na účet zase vrátí?
A máte alespoň dvě pokladny? Jednu tu, za kterou zodpovídáte Vy nebo pokladní, a druhou, za kterou by zodpovídal pan majitel? Nebo zodpovídáte za zůstatek, který fyzicky ani nemáte? Jinak peníze v s.r.o. nejsou peníze pana majitele a nemůže s nimi jen tak manipulovat, dá se účtovat na 364 (365), jak psala kolegyně na základě smlouvy o půjčce, a tyto pohledávky (závazky) pak započítat se ziskem po zdanění. Ale vždy to bude předmětem zkoumání kontrol z finančního úřadu, zda nejde o skryté, nezdaněné příjmy.
S tím je seznámen, že by se to danilo 15%. A dokumentaci spíše podepíše, co já vytvořím než aby sám připravoval rozhodnutí společníka. Spíše mi jde o to, jestli s tím mám počkat na konec roku nebo vlastně až po závěrce 2016, když za rok 2015 mám podepsáno, že HV bude zaúčtován na účet nerozděleného zisku(což i tento dokument můžu přepsat znova). Nebo jestli je nějaký termín, do kdy se zisk rozděluje. Ještě jsem rozdělení zisku mezi společníky neúčotavala. Děkuji
>>>>dobrý den, jediný společník (jednatel) si neustále
>>>>vybírá z firemního účtu. Zatím to účtuji jako výběry
>>>>do
>>>>pokladny, ale zůstatek na pokladně samozřejmě roste.
>>>>Lze to zaúčtovat jako výběr nerozděleného zisku? I v
>>>>průběhu roku?
Základní pravidla pro výplatu zálohy na podíly na zisku jsou uvedena v § 40 Zákona o obchodních korporacích
Pro účetní to znamená, že bude muset zpracovat mezitimní účetní závěrku
>>>Nemůžete si to účtovat, jak potřebujete..... Výběr
>>>zisku musíte mít přece podpořen nějakým rozhodnutím
>>>společníka/jednatele a také ho srážkovou daní zdanit.
>>>
Ale vždy to bude
>>předmětem zkoumání kontrol z finančního úřadu, zda
>>nejde o
>>skryté, nezdaněné příjmy.
>
>S tím je seznámen, že by se to danilo 15%.
Co když to FÚ vyhodnotí jako příjem dle § 6 Zákona o daních z příjmů? Takže nejen daň, ale i sociální a zdravotní pojištění.
A
>dokumentaci spíše podepíše, co já vytvořím než aby sám
>připravoval rozhodnutí společníka. Spíše mi jde o to, jestli s
>tím mám počkat na konec roku nebo vlastně až po
>závěrce 2016, když za rok 2015 mám podepsáno, že HV bude
>zaúčtován na účet nerozděleného zisku(což i tento
>dokument můžu přepsat znova). Nebo jestli je nějaký termín,
>do kdy se zisk rozděluje. Ještě jsem rozdělení zisku
>mezi společníky neúčotavala. Děkuji
Rozhodnutí Nejvyššího soudu ČR ze dne 30.9.2009,
sp.zn. 29 Cdo 4284/2007
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 8. 2016 8:54
dobrý den, jediný společník (jednatel) si neustále vybírá z firemního účtu. Zatím to účtuji jako výběry do pokladny, ale zůstatek na pokladně samozřejmě roste. Lze to zaúčtovat jako výběr nerozděleného zisku? I v průběhu roku?