Odstupné roční bonus

• (neregistrovaný)

16. 8. 2016 6:53

Dobrý den, moc prosím všechny, zvláště Jasnou a Líbu..

ve firmě se začal proplácet roční bonus cca před 2 lety,používala jsem na průměry předcházející čtvrtletí. Vypočteno z programu POhoda... dotyční čerpali nanejvýš nějaký den dovolené, takže vše vypadalo normálně..

nyní nastala situace, kdy dostal kolega roční bonus v dubnu a v červenci se dohodl na odchodu s odstupným.. rušilo se jeho post... a já vypočítala odstupné, které je horentní...
    kolegovi jsem předala výplatní pásku, potvrzení o příjmu, a evidenčák..
    až poté jsem zjistila par. 358 v zákoníku práce..kde se praví, že bych měla průměr rozpočítat na kvartály...
    .. výplata nebyla zatím proplacena - termín je do 30tého následujícího měsíce..
    .. poradí někdo co s tím?
    mohu napsat kolegovi, že jsem chybně vypočítala a že posílám novou výplatní pásku?
    Mohu to udělat i když dřív jsem postupovala jinak?

mooc díky, mám tady teď docela nervy..

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 8. 2016 7:44

jasná. (neregistrovaný)

Re: odstupné roční bonus
      Je pravda, že roční bonus jste měla rozpočítat do čtvrtletí. Osobně bych zaměstnanci vše přepočítala a opravila. ELDP nebude třeba předělat, protože z odstupného jste snad SP neodváděla, ale nevím co s potvrzením o zdanitelných příjmech, pokud vám jej zaměstnanec nebude ochoten vrátit. Snad poradí ještě někdo jiný.

• 16. 8. 2016 8:00

Líba (neregistrovaný)

Taky bych to přepočítala a co nejdříve zaměstnanci vysvětlila. Jiné řešení nevidím.

• 16. 8. 2016 9:33

blanka1 (neregistrovaný)

díky moc oběma... padly jste mi do spamu... jsem trošku z toho mimo...
      ono se to tady dost zřetězilo... koupila nás jiná firma a poslední rok a půl je tak šílený blázinec, že doma už vůbec nefunguju.
      ..dostala jsem zákaz se spojit s bývalým kolegou.. a mám čekat na verdikt auditora a právníka... no.... super.

ELDP budu muset předělat taky... čerpal dovolenou.... a tam je průměr taky blbě...:(((
      ještě jednou moooc díky... mě to vůbec nenapadlo... ale jen jsem minulý týden chodila, že mi vyšlo něco strašného... proč já blbec to nenapsala sem...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).