Prosím....
>Dobrý den, prosím o radu, vyvezli jsme zboží do Sirie
>a ze země vystoupí až v září. Takže v měsíci výstupu
>(tedy v září) uvedu do DPH kurzem vystavení faktury?
>Řádek 22 mimo KH? Nebo se faktura ponechá v měsíci
>vystavení a DUZP, což by byl červenec.
>Do teď jsme vozili jen EU, takže děkuji Tonka
Re: Prosím....
Jestli to mám 100% dobře nevím, ale jednou se mi podařilo neopravit DUZP podle datumu výstupu, zůstal mi tam starší měsíc, (př. u nás naložili 04 odjelo 05). Finančák mě okamžitě vyhmátl. takže jsem opravovala DPH - ale kurz jsem nechala stejný, jen jsem to přesunula do 05 - podala dodatečko za 04. Stihli jsme to ještě než se dělalo za 05, takže tam to spadlo správně samo. Už se finančák neozval. Máme pevný měsíční.
Re: Prosím....
neodpověděla jsem, protože dotaz je nějaký zmatený - vyvezli a pak, že vystoupí v září, to přece není žádný vývoz dle §66 ZDPH
obávám se, že by FÚ mohl napadnout, že v 7/16 nemají potvrzen vývoz z EU a doměřit DPH
tazatelce doporučuji konzultovat s daňovým poradcem, zda jde vůbec o vývoz dle §66
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
16. 8. 2016 12:55
Dobrý den, prosím o radu, vyvezli jsme zboží do Sirie a ze země vystoupí až v září. Takže v měsíci výstupu (tedy v září) uvedu do DPH kurzem vystavení faktury? Řádek 22 mimo KH? Nebo se faktura ponechá v měsíci vystavení a DUZP, což by byl červenec.
Do teď jsme vozili jen EU, takže děkuji Tonka