Intrastat sleva

• (neregistrovaný)

16. 8. 2016 18:52

Dobrý den, prosím o radu, mám např fakturu na 100 EUR, ale v případě včasné platby je sleva 2%, faktura bude uhrazena včas, vykazuji pro intrastat částku před slevou nebo po slevě?
    děkuji

Na tyto slevy nemám žádný doklad, v německu faktury nemění, mají na nich uvedené částky v případě včasné úhrady kolik se má zaplatit do kolikátého. Nemůžou ale dopředu vědět kdy my zaplatíme, proto si myslím, že oni musí vykazovat intrastat před tou slevou.

Dále bych si chtěla ověřit informaci, že pro intrastat už se nepoužívá celní kurz, ale kuzd dle účetnictví dle čnb? např když máme měsíční tak měsíční? tz. bude stejná hodnota intrastat a EU v DPH?

I když do intrastatu nedávám dobropisy, tak úplně stejné asi ne.

děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 8. 2016 11:09

vercaaa (neregistrovaný)

Re: intrastat sleva
      Do hlášení bych dávala částky, tak jak jsou uvedené na faktuře.

Kde jste přišla k informaci, že se už nepoužívá celní kurz? Min. týden jsem podávala hlášení a určitě i v aplikaci byl použitý celní kurz, kontroluji dle akt.kurzu celní správy..

• 17. 8. 2016 11:29

r (neregistrovaný)

Tazatelka se určitě ptá na použití kurzu od 1.8.2016:
      https://www.celnisprava.cz/cz/dalsi-kompetence/intrastat/Stranky/Účinnost-nového-celního-zákona-a-nařízení-vlády-k-provedení-některých-ustanovení-celního-zákona-v-oblasti-statistiky.aspx

• 17. 8. 2016 11:55

vercaaa (neregistrovaný)

Jeejda, děkuji za upozornění! Takže za 07/16 ještě po staru s celním kurzem a další hlášení dle kurzu DPH.. to mě moc nepotěšili.. na školení ohledně celního zákonu jsem byla asi před 2 měsíci ale tahle informace teda nepadla..

• 17. 8. 2016 16:45

Verča1 (neregistrovaný)

Tak tahle mi na školení taky utekla, že už nebude celní kurz, díky moc. Jinak bych šla na cenu před skontem, to se u nás do zboží nepromítá - takže tam není co měnit ani opravovat.
      díky

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).