Re: intrastat sleva
Jeejda, děkuji za upozornění! Takže za 07/16 ještě po staru s celním kurzem a další hlášení dle kurzu DPH.. to mě moc nepotěšili.. na školení ohledně celního zákonu jsem byla asi před 2 měsíci ale tahle informace teda nepadla..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
16. 8. 2016 18:52
Dobrý den, prosím o radu, mám např fakturu na 100 EUR, ale v případě včasné platby je sleva 2%, faktura bude uhrazena včas, vykazuji pro intrastat částku před slevou nebo po slevě?
děkuji
Na tyto slevy nemám žádný doklad, v německu faktury nemění, mají na nich uvedené částky v případě včasné úhrady kolik se má zaplatit do kolikátého. Nemůžou ale dopředu vědět kdy my zaplatíme, proto si myslím, že oni musí vykazovat intrastat před tou slevou.
Dále bych si chtěla ověřit informaci, že pro intrastat už se nepoužívá celní kurz, ale kuzd dle účetnictví dle čnb? např když máme měsíční tak měsíční? tz. bude stejná hodnota intrastat a EU v DPH?
I když do intrastatu nedávám dobropisy, tak úplně stejné asi ne.
děkuji