Re: výpis exekucí na poště od nových zam
Já to vidím takto:
Exekuční příkazy jsou různé. Zaměstnavatele zajímají jen exekuční příkazy srážkami ze mzdy a jiných příjmů a exekuce přikázáním jiné peněžité pohledávky. A z těchto příkazů ho zajímají jen ty, které byly zaměstnavatelům doručené, protože podle nich děláte pořadí.
Pošta třeba vyplivne výpis exekucí (ale myslím, že to neudělají cizímu, stejně jako výpis z rejstříku trestů), ale tím byste se stejně řídit nemohla.
Postup je tento: zaměstnavatel si musí od nastupujícího zaměstnance vyžádat potvrzení o srážkách od posledního zaměstnavatele (většinou se to uvádí v zápočťáku). To je prostě zákonem daná povinnost zaměstnavatele. Kdyby mně tvrdil, že všechny doklady ztratil, tak bych ho poslala k poslednímu zaměstnavateli pro opis zápočťáku, a také bych se zeptala, který zaměstnavatel to byl, a pro urychlení bych mzdovce nebo na personální zavolala a poptala se, zda měl v ZL zapsané nějaké exekuce. Pokud ano, musím ten ZL mít. Pokud ne, tak ten ZL taky musím mít, ale není co zjišťovat, i když mám podezření, že nějakou exekuci na mzdu asi má. Počkám, až ho exekutoři vypátrají a začnou chodit příkazy - pak je řadím podle data doručení nám nebo, když je v exepříkazu napsané datum doručení prvnímu zaměstnavateli, tak podle něj.
Re: výpis exekucí na poště od nových zam
>>Dobrý den, včera jsem na seznamu četla článek, že
>>půjde na poště nechat udělat výpis ohledně exekucí.
>>Chtěla
>>jsem se zeptat, jestli lze si nechat tento výpis
>>udělat od nových zam-ců při nástupu? Přemýšlel jste o
>>tom
>byl, a pro urychlení bych mzdovce nebo na personální
>zavolala a poptala se, zda měl v ZL zapsané nějaké
>exekuce. Pokud ano, musím ten ZL mít. Pokud ne, tak ten ZL
>taky musím mít, ale není co zjišťovat, i když mám
>podezření, že nějakou exekuci na mzdu asi má. Počkám, až ho
>exekutoři vypátrají a začnou chodit příkazy - pak je
>řadím podle data doručení nám nebo, když je v
>exepříkazu napsané datum doručení prvnímu zaměstnavateli, tak
>podle něj.
Výpis by vám na vámi uvedeného zaměstnance udělali, ale poplatek je 50,-Kč za 1 stránku a to by se vám chtělo platit?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 8. 2016 10:05
Dobrý den, včera jsem na seznamu četla článek, že půjde na poště nechat udělat výpis ohledně exekucí. Chtěla jsem se zeptat, jestli lze si nechat tento výpis udělat od nových zam-ců při nástupu? Přemýšlel jste o tom někdo? Lze to s ohledem na ochranu osobních údajů? Já jsem nyní od června řešila (za pomocí Vás-děkuji:) exekuce od nového zam-ce, který při nástupu tvrdil, že veškeré doklady ztratil a já jsem pracně zjišťovala exekutory.... Myslím, že by to usnadnilo práci a možná i hledisko při zaměstnání.
Děkuji za Vaše názory