Re: Prodej polí a daň z příjmů
Vlastnicky se stále jedná o "stejné" pozemky, i když mají nová čísla a v terénu byly přesunuty třeba i na úplně jiné místo.
Mimochodem - takto u jednotlivého vlastnictví je to jednoduché, ale kdyby naše firma nějaké pozemky prodávala (naštěstí toto snad nehrozí), tak nevím, jak bychom po pozemkových úpravách prokazovali např. uplatněnou pořizovací cenu, když jsme v jednom katastrálním území nakupovali např. postupně od 3 různých majitelů, pokaždé za jinou cenu. Při pozemkových úpravách se s pozemky u jednoho majitele zachází jako s jedním celkem a už nikdy nikdo nezjistí, z jakého původního parc. čísla vzniklo to nové. Navíc nově vzniklé pozemky po úpravách mohou být i úplně jinde než ty původní, běžně se např. na přání vlastníků spojují do většího celku parcely, které byly původně rozesety po celém kat. území.
Re: Prodej polí a daň z příjmů
Děkuji za uklidnění, už jsem se i dovolala na 2 FÚ, kde mně také řekli, že bude osvobozeno. A na Finančním ředitelství mně řekli, že si mám napsat písemný dotaz a oni to posoudí, že to takhle z hlavy nejde říct. No, taky jsem si říkala, že by to přece byla blbost, kdyby na tu dobu vlastnictví 5 let měly pozemkové úpravy takový neblahý vliv, že by osvobozeno nebylo, přestože k vlastnictví došlo už před 6ti lety, z toho § 4/1/b jsem nebyla moudrá.
Právě tím spojením do většího celku s dobrým umístěním pozemky dost nabyly na ceně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
17. 8. 2016 14:57
Dobrý den, prosím o ujištění a uklidnění. Už jsem tady ten dotaz dávala, byla jsem ujištěna, že od daně osvobozeno. Ale zapomněla jsem uvést ještě jednu věc. Syn dostal darem v květnu 2010 od babičky pozemky. Nyní je prodává, čili je to 6 let, co je vlastní. Ale - v době jeho vlastnictví (nevím přesně v kterém roce) proběhly pozemkové úpravy, tzn. přesuny metrů a tak, zkrátka více katastrálních čísel na různých místech se přesunulo do dvou kat. čísel. Nemá tato pozemková úprava vliv na to osvobození od daně z příjmů po nynějším prodeji?