Re: Prohlášení poplatníka str.2 od. II
Řekla bych, že nedořešeno. Špatně zpracovaný formulář.
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1397365
Viděla jsem návrh formuláře pro rok 2017. Tam je již pod tabulkou uvedeno, že pokud je druhý z poplatníků také zaměstnán, pak bez ohledu na skutečnost, zda tento poplatník u svého plátce daně uplatňuje či neuplatňuje daňové zvýhodnění, zaměstnanec uvede vždy název a adresu tohoto zaměstnavatele (zaměstnavatele manželky/manžela).
v mzdové účetní z 01/2016 je uvedeno - Uplatňuje-li ve společně hospodařící domácnosti všechny vyživované děti pouze jeden poplatník(druhý poplatník neuplatňuje), pak není nutné vyplňovat v části II písmeno c). Je-li však druhý z poplatníků žijící ve společně hospodařící domácnosti zaměstnán, je nutné doložit potvrzení jeho zaměstnavatele, že daňové zvýhodnění na tyto vyživované děti neuplatňuje
děkuji, trochu se mi ulevilo:) hezký den všem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
18. 8. 2016 8:58
Dobrý den, prosím zkušené mzdové : nedávno mi bylo předáno i zpracování mezd. Nyní- v poklidném dovolenkovém období:) kontroluji růžová prohlášení a narazila jsem na str. 2 oddíl II bod c) na nejasnost: podle textu se zde má uvést 2. z poplatníků,který uplatňuje D.zvýhodnění na dítě,které neuplatňuje podepsaný poplatník - ale v poznámkách ze školení od p.Kytlera má bývalá kolegyně toto: bez ohledu na text v Prohlášení se zde VŽDY uvede 2.z poplatníků a v případě, že je zaměstnán, vyžádá se od něj potvrzení od jeho zaměstnavatele.
Takže naši zaměstnanci, kteří uplatňují slevu na děti zde mají uvedeny i své manželky a jejich zaměstnavatele. Je to dobře, nebo zde nemá být nic, pokud si nárokuje všechny děti jen náš zaměstnanec? moc děkuji za rady a pomoc.