Re: půjčka od FO s.r.o.
nijak časově rozlišit - vypočítat úrok k poslednímu dni zdaň.období a pak, pokud nebude uhrazený daňově vyloučit. Až uhradíte, vložíte v daň. přiznání jako odpočitatelnou položku
Já bych vypočítala úrok k 31. 5. 2016, kdy Vám končí HR. Pokud nebude úrok zaplacený, tak vyloučit a v dalším období opět předepsat úrok od 1. 6. 2016 do zaplacení. Já předepisuju úroky v každém roce a pak podle povahy je buď nechám, nebo vyloučím - PO a PO zůstávají v nákladech (samozřejmě ještě test nízké kapitalizace) a PO a FO jsou v nákladech v okamžiku zaplacení.
No já nevím, ale řešit dodatek 19.8.2016 zpětně k 31.12.2015 je přinejmenším "trochu problematické".
Spočítáte úrok od počátku do 31.5.2016 , uděláte předpis úroku na toto období, nezaplacenou část úroku pak následně vyloučíte v DP.
Ale...
nevidím smlouvu a informace jsou opravdu kusé.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
18. 8. 2016 14:52
Dobrý den, prosím Vás,úročí se půjčka na konci hosp. roku bez ohledu na placení? Obdrželi jsme jako s.r.o. půjčku od FO, ale ke konci hospod. roku jsme nic nesplatili. Půjčka byla sepsána na 2 měsíce s úrokem 4%, ale první splátka byla zaplacena až po půl roce, další část ještě zústává nesplacena. Bude se účtovat jako krátkodobá nebo dlouhodobá, tj. na 249 nebo 379. děkuji za odpověď