Re: Nárok na dovolenou po rodičovské do
"starou" dovolenou máte vyčerpanou ...? pokud se jedná o nárok na dovolenou za rok 2016, pak po odpracování 60 dnů vám vznikne nárok na poměrnou část dovolené za kalendářní rok tzn. (pokud dobře počítám srpen - 10 prac.dnů, září 22 PD, říjen 21 PD,listopad 22 PD pak je už nad 60 PD), pak vznikne nárok domnívám se za celé odpracované měsíce, tj. 4/12 což je 20/12*4.
pokud byste z nějakého důvodu neodpracovala 60 prac.dnů (nemoc, ošetřování, nepl.volno), pak za každých 21 odpracovaných dnů je nárok na 1/12, tj. 1,5 dne.
Re: Nárok na dovolenou po rodičovské do
Souhlasím, zatím to vypadá na krácení o 6,5 dne, ale záleží na počtu dalších zameškaných dnů a jestli bude vůbec 60 dnů odpracováno. V tom měla bet pravdu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
21. 8. 2016 21:15
Dobrý den, poradí mi někdo, jak to je s nárokem na dovolenou po návratu z rodičovské? 18.8. jsem se vrátila z 3leté rod.dov., ve firmě je dovolená 20 dnů, na kolik dnů mám nárok ?Děkuji