Re: Kontrolní hlášení - pozdě podáno
Dobrý den , minulý týden mi přišla od svazu účetních tato informace.
2. S účinností od 1. srpna 2016 – Došlo ke změně týkající se udělování pokut
- V ospravedlnitelných případech bude možné pokuty ve výších 10.000, 30.000 a 50.000 Kč plátci na základě jeho žádosti částečně či úplně prominout (žádost je zpoplatněna správním poplatkem ve výši 1.000 Kč).
- Nejnižší pokuta ve výši 1.000 Kč za pozdní podání kontrolního hlášení má speciální režim promíjení – jednou za kalendářní rok bude prominuta automaticky bez nutnosti podávat žádost na finanční úřad.
- Dále došlo k prodloužení lhůty pro reakci na výzvu od finančního úřadu k odstranění nesrovnalostí v kontrolním hlášení – lhůta se mění z 5 kalendářních na 5 pracovních dnů.
Re: Kontrolní hlášení - pozdě podáno
No to je úžasné, takže to prodloužili na CELÝCH 5 ! pracovních dní. To jsou hodní, hlavně, že mají sami vžidy na všechno 30 dní. Takže dovolenou nebo nemoc musíme hlásit na FÚ.....to jsou hodní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
23. 8. 2016 12:46
Dobrý den, stala se mi nemilá věc, před odchodem na dovolenou jsem pouze odeslala platbu DPH na účet fin. úřadu, ale bohužel jsem neodeslala kontrolní hlášení a k dovršení všeho jsem si na to vůbec nevzpoměla až mně došla výzva z FÚ. Nyní řeším jak z toho ven. Ráda bych požádala o prominutí pokuty za nepodání kontrolního hlášení ve stanovené lhůtě. Pročítám si Pokyn GFŘ, ale jsem značně nervozní a vlastně se nějak nevyznám v tom, zda mám zažádat ihned nebo musím počkat, že dostanu platební výměr .... prosím o radu a moc děkuji.