Re: Kontrolní hlášení pouze IČ
dobrý den, také se mi jednou stalo, že odběratel neměl Ičo (tvrdil to), na aresu mi vyjelo jen ičo, dič tam nebylo. tenkrát jsem se ptala vás zkušených na tomto forum, poradili jste mi A5, s tím, že kdyby se rozhodl být v budoucnu plátcem a nárokovat si, bude problém. Zatím si nenárokoval, jak v tomto případě hledat a kde jeho dič? také jsem si myslela, že všichni musí mít dič. děkuji za odkaz
Re: Kontrolní hlášení pouze IČ
Musíte kontaktovat odběratele. My Vám zde s tím nepomůžeme
Jedině snad, že je nutné prostudovat ZDPH a vše mít písemně doloženo
Schválně - jaké údaje má vystavovatel uvádět do daňového dokladu dle § 29 ZDPH?
daňové identifikační číslo osoby, pro kterou se plnění uskutečňuje,
NEBO
daňové identifikační číslo osoby, pro kterou se plnění uskutečňuje a která je současně je plátcem DPH
?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
24. 8. 2016 14:28
Dobré odpoledne, moc Vás prosím o radu.. Nevím kam zařadit fakturu dodavatele, která je za stavební práce v restauraci, je nad 10.000 a příjemce (odběratel) té faktury není plátce, má jen IČ. Fakturu mám zařadit do A4 nebo do A5?
Moc vám děkuji za odpověď, nějak si to teď nedokážu urovnat v hlavě a už to docela spěchá.